Isaberg Mountain Resort

Isaberg inte bara en urbergskulle med en höjd på 309 meter över havet, utan också platsen för fritidsanläggningen Isaberg Mountain Resort. Närhet till skog och sjö och ett brett utbud på olika aktiviteter, stugby och alpin skidanläggning gör Isaberg till ett populärt resmål för stora och små.

På Isaberg har du alla möjligheter att få en aktiv semester, med de flesta aktiviteter runt husknuten. Vandra på reservatets alla vandringsleder, paddla kanot eller kajak i Algutstorpasjön, spela golf, fiska, cykla eller hitta på något annat som ger motion och spänning. För barnen finns det en rolig lekplats på området och sommartid tar Isabergs egna guider med barnen på skattjakt. Nytt för säsongen är en höghöjdsbana som tar dig upp bland trädtopparna. Det finns också en barnanpassad bana. Emellanåt kanske det kan passa med avkoppling i brasans sken i  stugan eller på terassen.

 

Södra Sveriges största skidanläggning

Vintertid är Isaberg ett välbesökt resmål  med sina tio pister, sex liftar och toppmoderna snökanonsystem. En sexsitsig expresslift snabbar på transporten upp till toppen och det är sällan köer. Nedfarterna varierar i längd och svårighetsgrad. Fallhöjden är 150 meter och hela sex kilometer är preparerade pister.

 

Isaberg Moose Park

Besök Isabergs egen älgpark och bekanta dig med Sveriges största vilda djur. Älgparken är byggd med utgångspunkt från djuren så att de ska kunna leva på sina egna villkor och inte bli för tama. Hägnet är så stort att älgarna kan skaffa sig sin egen mat och i bäckarna som rinner genom området finns friskt vatten att dricka. Hägnet har också en damm där älgarna kan ta sig ett uppfriskande dopp. Vägen till älghägnet går längs en naturstig som berättar om Sveriges vilda djur.

 

Stugby och lodgehouse

På Isaberg finns boende av olika slag, stora och små stugor, campingplats eller exklusiva hus som rymmer 12 personer. Stugorna går också att hyra som hotell om du så önskar. På området finns restaurang Höganloft som erbjuder smakfyllda menyer med lokal prägel. På toppen av Isaberg finns Toppstugan som är öppen vintertid.