Cykla i Filmlandskapet Småland

Guidade cykelturer

Cykla i Filmlandskapet Småland i Mariannelund erbjuder guidade cykelturer till Bullerbyn, Katthult och Mariannelund i Astrid Lindgrens barndomslandskap. Följ med på cykeltur i behagligt tempo till …

Läs mer +

Cykla i Filmlandskapet Småland i Mariannelund erbjuder guidade cykelturer till Bullerbyn, Katthult och Mariannelund i Astrid Lindgrens barndomslandskap. Följ med på cykeltur i behagligt tempo till de klassiska inspelningsplatserna från filmerna om Emil i Lönneberga och Barnen i Bullerbyn. Ta del av berättelserna från filminspelningarna som engagerade en hel bygd. En natur- och kulturupplevelse som förstärks av lokalt mathantverk i cykelkorgen och handvävd trasmatta på pakethållaren. Öppna turer tisdagar och torsdagar i juli och augusti. Bokas på hemsida. För minst 8 personer finns möjlighet att boka en egen tur.

Självguidade turer
Du kan också cykla på egen hand i Filmlandskapet på självguidade turer. Välj någon av sex turer, alla startar och slutar vid filmmuseet Filmbyn Småland i Mariannelund och går bland annat till Bullerby, Katthult och filminspelningsplatserna i Mariannelund. Längs turerna, som är mellan 12-65 kilometer långa, passerar du förutom inspelningsplatser en rad unika naturfenomen och sevärdheter. Du cyklar på mindre trafikerade asfalts- och grusvägar genom sagolik småländsk natur med röda stugor, gärdsgårdar, stenmurar, levande bondgårdar, odlingslandskap, glittrande sjöar och stora skogar.
Cykla på klassiska cyklar tillverkade i Småland, med sju växlar, fotbroms och korg. I upplevelsen ingår cykelhjälm, karta, vägbeskrivning och en handvävd småländsk trasmatta att sitta eller ligga på vid fikastopp och pauser. Elcyklar och cyklar med barnsadel, barnvagn, hänga-på-cykel samt juniorcyklar finns att tillgå. Du har tillgång till cykeln hela dagen.

I korgcykling är det nämligen inte den som kommer först mål som vinner – utan den som har upplevt mest längs vägen.

Det ska vara enkelt, roligt och hållbart att uppleva Småland!

Läs mindre –


Bekvämligheter

– Parkering
– Cykeluthyrning


Övrig information

Se hemsidan eller kontakta Carina & Carina på info@cyklaifilmlandskapetsmaland.se för information kring sommarens turer och paketerbjud…

Läs mer +

Se hemsidan eller kontakta Carina & Carina på info@cyklaifilmlandskapetsmaland.se för information kring sommarens turer och paketerbjudanden.


Söker du en utomhusaktivitet där alla kan delta? Vad sägs som en stillsam tur på stabila småländska cyklar/elcyklar med 7 växlar och fotbroms? En natur- och kulturupplevelse kryddad med lokala smaker! Boka en guidad cykeltur för gruppen, och följ med till de klassiska inspelningsplatserna! Vår certifierade naturguide och lokalguide berättar anekdoterna från tiden på 1970-talet då Mariannelund blev en filmby och hela bygden blev engagerad i inspelningarna av Emilfilmerna.
Tidsåtgång 2,5-3 timmar. Start och mål vid Filmbyn Småland i Mariannelund.

Samarbete med boende- och konferensanläggningar finns.

Kontakta oss på info@cyklaifilmlandskapetsmaland.se

Läs mindre –

Skärgårdstrafiken

Ta dig enkelt runt i Västerviks skärgård med skärgå…