Vandra i ekskogen på Visingsö

Vandring i miljö med spännande historia

I närheten av hamnen på Visingsö hittar du den berömda ekskogen, en unik skog som är trevlig att promenera eller cykla igenom. Under sommaren går det även kontinuerliga remmalagsturer genom den uni…

Läs mer +

I närheten av hamnen på Visingsö hittar du den berömda ekskogen, en unik skog som är trevlig att promenera eller cykla igenom. Under sommaren går det även kontinuerliga remmalagsturer genom den unika skogen.

Hagavägen sträcker sig genom Ekskogen på Visingsö och vandrar du här kommer du känna hur skogen omsluter dig och skapar ett härligt lugn. Vägen är platt och genom en vandrings- eller cykeltur kan du ta dig vidare till bland annat Persgården, Bengtsgården eller Näs.

Skogen är Sveriges i sin klass rakaste skog och den har minst sagt en spännande historik. Ekvirke är perfekt för skeppsbyggeri och detta var också anledningen till att man lät plantera ekarna på Visingsö. Planteringen skulle säkra tillgången på bra timmer åt den svenska flottan och därmed även spela en stor betydelse för Sverige.

Läs mindre –


Skärgårdstrafiken

Ta dig enkelt runt i Västerviks skärgård med skärgå…