Västervik - Skärgårdsstaden i Småland

Orörd skärgård, fantastiska badupplevelser, visor och nöjesliv!

Där havet möter staden

Ta turbåten ut i Västerviks skärgård med sina 5 000 öar och skär, ät lunch och ta en promenad i de lummiga skärgårdslandskapen.

Småländska pärlor

Utforska den typiskt småländska bygden i Västerviks kommun och hitta flera underbara ställen att stanna på.

Lugnet i skärgården

I Västervik blir du bortskämd med både sol och bad. Hitta din alldeles egna klippa eller den där barnvänliga sandstranden med glasstånd och trampbåtar.

Pulsen i staden

I Västervik befinner du dig bokstavligen i skärgården. I allt du gör förnimmer du den - när du shoppar, äter, sover, leker, solar, spaar, vandrar, kulturar, tränar, dansar, badar, som sagt, i allt du gör!

Västerviks skärgård

Flanera hand i hand i de gamla kullerstenskvarteren som alla bär mot vattnet, till strandpromenaden, evenemangen och restaurangerna.

testa artikel i byggnation med andra delar

Orörd skärgård, fantastiska badupplevelser, visor och nöjesliv!

Inte många ställen slår Västervik på sommaren. Hyr en stuga på Lysingsbadet som är en av landets läckraste bad- och semesteranläggningar vid havet. Lägg till med båten inne i stan. Vår nya toppmoderna marina erbjuder komplett service.

Njut av visan i VisStaden. Till VisFestivalen kommer landets främsta visartister. Visan möter du året runt på viskvällar och trubaduraftnar. Andra publikdragande arrangemang är Östersjöregionens stora båtfest och MC-dagarna på Gränsö. Detta plus mysiga kaféer, restauranger, pubar, uteserveringar, nattklubbar gör inte saken sämre.

Dessutom är vi en av platserna på östkusten med flest soltimmar om året.

Du kan inte välja en bättre plats att semestra på!