Gyllene Uttern - det slottsliknande hotellet

För många som passerar Gränna är silhuetten välkänd. Likt ett slott tronar Hotell Gyllene Uttern vid Vätterns kant och utsikten från hotellets veranda är oslagbar.

Historia

I bilturismens vagga insåg den framsynte ryttmästaren Gyllensvaan möjligheterna. Bilister som färdades på den gamla riksettan stannade och beundrade den fantastiska utsikten på hans ägor. Det som började med en bensinmack och en kiosk fortsatte med kaffeservering och matsal och utvecklades till det som idag är ett förstklassikt hotell med en välrenommerad restaurang.
Den spektalkulära huvudbyggnaden är inspirerad av Visingsborgs slottruin på Visingsö, Brahehus och Västanå Slott, de tre slott som en gång byggdes för Brahe-ätten. På Gyllene Uttern finns också ett välkänt kapell där många lyckliga par har vigts. Rekordet lär visst vara 17 vigslar på en dag.

 

Konferenser och jubiléer

Hotellet erbjuder idag boende i huvudbyggnaden eller i flygel och dessutom finns fem stugor med pentry. Den moderna konferensavdelningen har allt som behövs för att konferensen ska bli lyckad och den historiska miljön inspirerar! Restaurangen samarbetar med lokala matproducenter och säsongsanpassar menyn så långt det är möjligt.

 

Weekendpaket

 

Gyllene Uttern erbjuder också en rad olika weekend-paket. Vill du att din weekend ska vara avkopplande kanske en lyxweekend passar. Den aktive bokar en golfweekend med spel på närliggande Gränna golfbana. Är du intresserad av historia rekommenderas Grännaweekend. En alldeles unik upplevelse får den som bokar Polkaweekend, du får lära dig allt om polkagrisbakningens konst!