Upplev Kalmar i juletid

Julen står för dörren och förberedelserna för årets stora helg är i full gång. Snart sätts ljusdekorationer upp på gator och torg, affärerna julskyltar, restauranger dukar upp dignande julbord och på stadens arenor avlöser konserter, shower och teaterföreställningar varandra. Kalmar är verkligen en stad att trivas i under vintern och julen.

Julmarknader

Låt julstressen rinna av och njut av en av stadens traditionella julmarknader. På Kalmar Slott arrangeras en av landets mest stämningsfulla mässor och också en av de största. På Larmtorget, i Kläckeberga och på fler platser i staden arrangeras marknader – allt för att du ska hitta rätta julstämningen! Upplev en gammaldags jul med försäljning av närproducerade delikatesser, underhållning, framträdanden och dans kring julgranen.

Barnsligt kul

I Kalmar finns det alltid mycket roligt att hitta på för barnen, inte minst i juletid. På Kalmar Slott, Kalmar konstmuseum och Kalmar läns museum anordnas olika pysselkvällar i december. Slå dig ner och låt julkänslan infinna sig medan du skapar julkort, stöper ljus, träffar tomtar och gör dekorationer till hemmet. Kanske vill du binda din egen dörrkrans? Ta med barnen och kom!

Julshower och konserter

När vintermörkret faller över staden och det lackar mot jul förbereder sig Kalmars konserthallar för årets shower och konserter. Urvalet av konserter och musikframträdanden vinter- och jultid är stort i staden. Stufvenäs gästgiveri och Partykompaniet erbjuder krogshower med musik, mat och en stor portion humor. Känner du för att luta dig tillbaka och njuta av en julkonsert kan du i år lyssna på Malena Ernman, Christer Sjögren, Sanna Nielsen och många fler.