Mullsjö Alpin

I den höglänta terrängen strax utanför Mullsjö hittar du skidanläggningen Mullsjö Alpin med sju pister och fem liftar. Fallhöjden är 95 meter.

Sju pister och fem liftar

Hos Mullsjö Alpin finns backar för nästan alla önskemål. Det finns barn- och övningsbackar och en pist med upp till 30 graders fall. För dig som åker snowboard finns ett "Big jump" och för den som mindre erfarne skidåkaren finns det flera mindre hopp. 

De fem liftarna har en total kapacitet på 3 900 personer i timmen, därför är det så gott som aldrig köer i liften! I barnbacken finns anpassade långsamma liftar. Anläggningen har ett av Sveriges modernaste snökanonsystem och så snart temperaturen håller sig kring -5 grader några dygn i rad finns det tillräckläckligt med konstsnö för att backen ska öppna.

När det finns tillgång på natursnö prepareras längdspår i omgivningen av Mullsjö Alpin. Spåren är 5 och 10 km långa och går delvis över myrmark, en verkligt grann naturupplevelse. 

 

Boende i närheten

På skidanläggningen finns plats för tio husvagnar. Om du föredrar annat boende finns Hotell Mullsjö och Björkhaga Hotell i Mullsjö. Strax utanför Mullsjö finns Engelska Villan. Stugboende finns på Mullsjö Camping och Stugby eller bokas genom Mullsjö Bokning.

På skidområdet finns en restaurang, en toppstuga och så klart en värmestuga där medhavd matsäck kan avnjutas.