Cykling på Äventyrsberget Isaberg

På Isaberg Resort finns perfekta förutsättningar för alla som gillar cykling. Flera mil MTB-leder på Isaberg och vägar i det utmanande landskapet bjuder på rejäla utmaningar. Här arrangeras läger, inte bara inom cykling utan också multisport och löpning.

Olika cykelleder

På Isaberg finns det en mängd olika cykelleder att välja bland, kortare eller längre leder som går antingen på asfalt eller grus. Isaberg Mountain Resort har också satsat på Mountain Bike-åkning och på Äventyrsberget finns inte mindre än tio MTB-leder, pump tracks och en helt nybyggd teknikbana (XC-bana) för den som vill träna hopp, drops, stenkistor, rötter extra mycket....

Hyr en guide som tar med dig på de bästa rundorna och cyklar av olika slag finns också att hyra!

 

 

SM i MTB på Isaberg

2015 avgjordes SM i MTB XCO/XCE på Isaberg. Tävlingen arrangerades av Isaberg Mountain Resort tillsammans med tre lokala cykelklubbar. Tävlingsbanan är 4,7 km lång och börjar som serpentinväg uppför 100 tuffa höjdmeter för att sedan fortsätter nedåt med 100 meter fallhöjd. På banan finns också en teknikdel med avancerade hinder som hopp, drop, stenkistor och stockar, men även bumps och velodromkurvor. 

Välkommen att testa du också!