PM & Vänner Hotel - ett gastrohotell

Vi har hört det förr – lyx, boutique och design. Men här finns det mitt i Småland - ett modernt hotell som omvärderat alla inrutade definitioner och skapat nya ramar. Den världsberömde arkitekten Jonas Lindvall har ritat ett mästerverk, det första av sitt slag där den gastronomiska filosofin går som en ådra och nerv i varje detalj i det stilrena och praktfulla hotellet. 

Gastronomi av internationell mästarklass med rötter i den småländska myllan. 

Att gastronomin präglar hela hotellet avspeglas tydligt i The Gastronomy Channel, där man kan studera de interaktiva menyerna,  den omfattande vinlistan eller webkameran i kök och vinkällare. Om urvalet i Le Minibar Unique inte är tillfredsställande nog för er avslappnade kväll på rummet så finns det alltid en Sommelier in Charge som kan tillgodose vinkännarens behov och erbjuda en fullfjädrad smakupplevelse.

PM & Vänner Hotel erbjuder en hög gastronomisk hängivenhet, oklanderlig internationell service samt oväntade möten inom konst och kultur. Som gäst överraskas du exempelvis av den moderna konstutställningen i garaget, en oefterhärmlig vinmiddag vid det eftertraktade Sommelier´s Table i vinkällaren eller en skördetur med kockarna i växthuset på takterassen intill swimmingpoolen, något som kommer att göra avtryck även på den mest erfarne resenär. 

Design Ingegerd Råman

Sveriges Grand Dame inom design – Ingegerd Råman har skapat en småländskt sparsmakad men internationellt elegant inredning där lyxiga detaljer med lokal anknytning spelar stor roll. Det kan vara allt från ekgolv från Smålands djupa skogar, badrumsdetaljer i kalksten och marmor från Öland till mindre detaljer som specialutgåvor av vinglas eller stilrena, eleganta bestick. 

 

Detta banbrytande gastrohotel kommer i sin idoga strävan efter att överskrida förväntningar, och definitivt erbjuda en experience extraordinaire. Andreas Larsson, kreativ chefssommelier

 

De gastronomiska rummen

Allt började med Restaurant PM & Vänner som vunnit mängder med priser och numera håller internationell mästarklass. De småländska rötterna har hela tiden vårdats och bygger på hörnstenarna skog, sjö och äng. Här serveras Fine dining med exklusiva avsmakningsmenyer.

I Bistron slinker man in för en lunch, något från den välfyllda baren eller det franska köket med en småländsk twist.

Takbaren - the Rooftop bar erbjuder ett internationellt kök, även detta med en smålandstwist. Här hittar du också cocktails med smak av Småland. Här serveras också hotellets exklusiva frukost. Intill finns pool och bastu med utsikt över staden.

Vinkällaren genomsyrar alla arenor. Den är en av norra Europas allra bästa och lagrar cirka 3 200 flaskor. Den har fått två glas i ”the Wine spectator magazine” och PM & Vänner utsågs nyligen till årets vinupplevelse i Sverige av the White guide.