Aktiv sommar i Oskarshamn

Fler och fler vill aktivera sig under semestern och inte bara ligga i en solstol eller spela kort i husvagnen hela dagarna. Vilken tur att det finns flertalet motionsslingor och utegym i naturskön miljö att ta sig an!

Det finns gott om joggingslingor och vandringsstråk i hela kommunen, och vill du inte ge dig i kast med den 16 mil långa Ostkustleden kan ett par kortare promenader eller löprundor vara ett schysst alternativ. 

Motionsgården i Havslätt erbjuder förutom tre slingor (2,4 km, 5 km, 7,3 km) även utegym och motorikbana med grillplats. Uvö naturstig är ett vackert promenadstråk längs med havsbandet med gångbroar och soffor att stanna till och njuta av naturen vid. Naturstigen ligger strax innan Saltvik i norra Oskarshamn. Stensjö by är en mysig 1800-talsby 10 km norr om Oskarshamn. Ostkustleden går igenom byn men det finns också ett antal lokala leder runt byn bl.a. ner mot Virån där man kan se laxen hoppa och leka. Glöm inte picknickkorgen! I stadsparken i Oskarshamn invigs i maj ett utegym särskilt lämpat för seniorer. Längs med promenadvägarna i parkens lummiga grönska går även Hälsans stig, en 4 kilometer lång vandringsled i omväxlande miljö i centrala Oskarshamn. 

En handfull motionsgrupper finns att tillgå i kommunen, vilka stämmer träff för att träna ihop.

Här är ett par förslag

Slimos löpargrupp 
Utgår från Arena Oskarshamn tisdagar och torsdagar kl. 17.30 Målgruppen är motionslöpare både damer och herrar. 

Blads motionsgrupp 
Målguppen är motionslöpare både damer och herrar. Samling sker på Mårdvägen måndagar kl. 18.00. Info Tobias Blad 0491-768699. 

Gympalusten 
Bedriver motionsgympa bl.a. medel och styrkegympa. Möjlighet till drop in året runt. Tider och pass på Gympalustens hemsida. 

För dig som inte nöjer dig med att svettas på skoj kan du alltid anmäla dig till någon av de motionslopp som äger rum. Kolla gärna in Stångehamnsmilen, Figeholmstrampen, Oskarshamn Triathlon, Havslättsmarodören och Äspöloppet.