Het evenemangssommar i Oskarshamn!

Pelargoner, musikfestival, offshore race, tivoli och robotbåt! I Oskarshamn händer det grejer!

Ja, det händer riktigt roliga saker i Oskarshamn i sommar! Här är ett axplock men håll dig uppdaterad om det senaste genom att regelbundet kika i evenemangskalendern på oskarshamn.com. 

24 maj - Tolvskillingsmarken 

Oskarshamns stora folkfest bjuder in till ett hejdundrande partaj med karuseller, popcorn, bra artister och superfynd i butikerna. Även en och annan överraskning utlovas. 

1 juni - Hamnens dag och besök av robotbåten R142 Ystad 

Oskarshamn Hamn AB anordnar Hamnens dag med flera aktörer runt om i hamnen. Kom och utforska hamnen och allt runt omkring! 

19 juli - Mörtforsdagen 

Årets begivenhet i den idylliska byn Mörtfors. En stor del av de boende i byn hjälper till med förberedelserna, där besökarna kan handla av ett 30-tal marknadsknallar, delta i ankrace, äta helstekt vildsvin under ekarna på Basarkullen, köpa lotter, kasta pil, åka med turbåten Aron och skjuta luftgevär – bland mycket annat. 

4-5 juli - Oskarshamn Offshore Race 

Oskarshamns svar på Monacos Grand Prix. Oskarshamn är just nu den främsta platsen för svensk båtracing och 2014 års race består av två SM-deltävlingar i åtta offshoreklasser samt Thundercat och vattenskoter. Tävlingsbanorna är lagda så att publiken på bästa sätt har möjlighet att på nära håll följa de fartfyllda racen från både land och till sjöss, vilka genomförs både inne i hamnen och i den stadsnära skärgården. 

 

 

4-5 juli – Latitud 57 

Latitud 57 är en musikfestival som ser till att hela familjen får skön sommarunderhållning. I sommar är Offshore-tävlingarna samma helg som festivalen vilket betyder båtar och fullt ös på havet under dagen, och musik, mat och dryck på kvällen. Vilken klockren helg! Årets line up erbjuder både rock, nostalgi och pop i världsklass eller vad sägs om Ulf Lundell, Stiftelsen, Linnea Henriksson, Syster Sol, Dregen, Mojje, The Neverdies, Lars Allertz med flera. 

18 juli – Kristdala marknad 

Kristdala sommarmarknad med ca 175 knallar med ett stort utbud av varor och produkter, allt från strumpor och bröd till egentillverkat hantverk, frukt och grönt, trädgård, friluftsliv samt ekologiska och närproducerade varor. Marknadsfest med dans till liveband på Ekskogsvallen kl. 21.00. 

23-26 juli – Hamnfestivalen i Oskarshamn 

Under fyra härliga dagar sjuder Brädholmen av musik, evenemang och roliga aktiviteter för stora såväl som små. Tivoli, bingo till kaffet, jippotävlingar, talangjakt, barnprogram, och en mängd olika artister, bland annat Semesterorkestern, SAS, Trofast och andra lokala talanger. Hamnfestivalen är festivalen för alla! 

25-26 juli – Sjöfartsdagarna 

Förutom uppvisning av skutor och båtar erbjuds turer i hamnen med S/S Nalle, musikunderhållning samt servering. I båt- och maskinmuseet finns lotteri och försäljning av hantverk och annat med marin anknytning. 

9 augusti – Pelargondagen 

Förra året besöktes Pelargondagen av ca 1500 personer inkl. utställare och funktionärer. Badholmen, den grönskade lilla ön mitt i Oskarshamns inre hamn, är perfekt för den här typen av evenemang. Det finns kaffe med pelargonkaka, pelargonutställning, samt 1000-tals pelargoner och andra växter att köpa, hönsutställning, barnaktiviteter, lotteri med mera. 

 

 

Fordonsträffar - juni-augusti, onsdagar 

Målet är att samla alla fordonsentusiaster på samma plats, på Brädholmen i Oskarshamn. Alla som anser att deras fordon är en ”pärla” oavsett ålder är välkomna att visa upp sitt åk på fordonsträffarna. Publiken får rösta fram kvällens trevligaste fordon och ägaren får en pokal med sig hem.