Little Rock Lake Zipline

Besök ziplinen som är den största i sitt slag i Europa (sedan 5 maj Europas längsta) och är en hissnande upplevelse i världsklass. Längs en wire spänd mellan torn, plattformar och träd far du fram hängandes i en sele i en maximal hastighet på 75 km/h och mellan 15 och 52 meter över marken.

Den totala banlängden är 3,3 kilometer och den innehåller nitton stationer som utgörs av sju torn, två bergväggar och plattformar i träd och stolpar. Alla tornen lyftes på plats med helikopter under en dag. Något unikt för ziplines i världen är att det i toppen av varje torn finns ett rum med plats för två vuxna och två barn med mulltoa och så klart en enastående utsikt – skycamping.

Välj bana med olika spänningsmoment 

Du kan välja mellan tre olika banor – den svarta (totalt 1 684 meter och åtta linor) som tar cirka tre timmar och den nya  grön/blå banan på 1009 meter tar cirka två timmar och består av sex linor. Sedan finns även en bana som kallas Kamikaze som är hela 2 100 meter med åtta linor och tar cirka fyra timmar vid grupp om åtta personer. På alla turer följer två välutbildade guider med. En åker före och tar emot vid stationen och den andra släpper iväg efterhand. Under tiden berättar också guiderna om natur- och djurliv i området. Här finns älg, rådjur, räv, vildsvin och man har till och med sett en varg. Även kulturhistoria förmedlas. Från banan ser man fyra sjöar, storskog och djupa raviner.

Entreprenörer och äventyrscenter

Little Rock Lake ska också bli ett äventyrscenter där man kan göra mer än att åka zipline. På högsta punkten ligger högsta tornet med milsvid utsikt. Det fungerar också som ett utsiktstorn även för den som inte vill zippa. Det finns en vildmarksrestaurang, Fine forest,  där råvarorna till stor del kommer från omgivande skogar och sjöar. Vill man grilla själv finns det flera grillplatser.

Ägare och entreprenörer är Jonas Grahn och Håkan Blad och här på bilden ser du Jonas. Läs mer på Little Rock Lakes egen hemsida.