Kalmar Slott blir Barnens Slott

Kalmar Slott förvandlas på sommaren till Barnens Slott. Om du vågar och vill väntar kittlande äventyr och mysiga sagostunder när slottet öppnar portarna för alla barn. Du möter ruskiga spökkärringen i fängelseshålan eller hjälper slottets egen gycklare att hitta en skatt. Aktiviteterna avlöser varandra hela dagarna och ingår i inträdet.

Har du gått på skattjakt i ett slott nån gång? Eller följt med en prinsessa genom slottets salar och sovrum? Kanske vill du prova på att kämpa i äkta tvekamp mot Svarte Riddaren? För dig som är mellan tre och tolv år bjuder Kalmar Slott dagen igenom på guldkantade och spännande äventyr. I Borgstugans verkstad väntar inspirerande pyssel och framåt kvällen blir det barnteater och allsångsshow.

 

Slottskamp för äldre barn

Har du fyllt sju år är du välkommen att dra på dig väpnarkolten och som i ett trollslag förflytta dig tillbaka till 1500-talet. Det är du och dina kompisar som ska försvara Kalmar Slott mot fienden. Draken ska besegras och längst in i labyrinten finns en skatt. Det kan gå riktigt hett till, så du måste kanske fly ut genom Gustav Vasas dass. När du räddat slottet dubbas du till riddare, hertig eller prinsessa.

 

Sagofé och prinsessa för de yngre

I Rödkullatornet berättar Sagofén sagor från förr bland kuddar under en vakande drake. Eller följ med prinsessan Anna Vasa på en hemlig vandring genom slottet. Lär dig hur man bugar för drottningen, hur prinsessor sover och vad kungafamiljen äter. Kanske får du följa med till fängelsehålan. Ta också en sväng till Vasaverkstaden och tillverka ett alldeles eget trollspö eller en riddarsköld.