Möt skogens konung i Ljungby

Småland är ett av landets mest älgtäta landskap. I Ljungbys omnejd finns möjligheten att uppleva skogens konung på riktigt nära håll. Utmed E4:an och Riksettan ligger de två älgparkerna Laganland och Elinge där du både får fotografera och mata de tama älgarna. Mötet med älgarna är en favorit för både stora som små.

Laganland Älgpark

Laganland Älgpark ligger vid E4:an, cirka 10 km norr om Ljungby stad. Här möter du ståtliga älgar och har chansen att komma verkligt nära. Parken är utrustad med flera fototorn för att få de där riktigt bra bilderna. Särskilt bra fototillfälle får du klockan 10.00 då det är dags för älgarnas frukost. Då är stortjuren Oskar och älgkon Ulrika och alla de andra älgarna extra aktiva.​

Hela älgparken omfattar över 6 hektar, men under sommarmånaderna vistas älgarna i det mindre visningshägnet. Där kan du alltid se älgarna och kanske till och med får mata dem med lite löv eller ett gott äpple. Publikområdet är även handikappanpassat.

Kika också in fotoutställningen Mooseum där du kan se hur älgarna lever under ett år. Har du inte fått nog av älgen så är Laganland Sweden Shop full av älgsouvenirer i svenskt konsthantverk och design, där ibland exklusiva produkter i mjukt älgskinn.

 

Elinge Älgpark

Eling Älgpark ligger cirka 13 km söder om Ljungby och 4 km från E4:an. Parken, som är Sveriges första, ligger vid en naturskön lantgård i lugn miljö. Här får alla besökare mata och fotografera de tama älgarna, vilket ger dig och din familj möjligheten att studera djuren på nära håll. Älgtjuren Bruno är faktiskt en riktig filmstjärna och har medverkat i flera tyska filmer. Förutom Bruno så brukar man kunna möta nya älgkalvar här varje år.

Det finns en lekplats för barnen och både café och grillplats för hela familjen. Elinge Älgpark har också fina promenadstigar med tipsrunda och området är handikappvänligt. På plats finns även en butik med älgsouvenirer av alla de slag.

undefined