Nostalgia i Fågelfors bjuder på lek och musik

I Fågelfors kan du roa dig i missionshuset. Lek affär på vinden med barnen och klä ut er i gamla kläder, eller smyg ner i jordkällaren och spana efter spindlar. Tillsammans tar ni steget in i en tidsbubbla och leker er tillbaka till det tidiga 1900-talet. Invånarna i Fågelfors nära Högsby har skapat Nostalgia, ett levande museum för alla som vill uppleva gångna tider. Här finns också utställningar om revyernas kungar och lokalt hantverk.

Nostalgia idéella förening har gett det gamla missionshuset i Fågelfors nytt liv som museum, ett aktivt museum. Trä på dig ett förkläde och ställ dig bakom disken i affären uppe på vinden. Barnen får handla varor som din mormor och morfar hade känt igen. I trädgården njuter ni av den medhavda fikakorgen omsvepta av dofterna från gammaldags rosor. När saften är urdrucken kan ni tillsammans stylta runt på äkta styltor, inspektera utedasset och kolla om någon sitter och täljer i snickarboden.

 

Utställning om revykungarna Gerhard och Rolf

De båda revykungarna Karl Gerhard och Ernst Rolf delade födelseår, 1891, dessutom hade de båda sitt ursprung i Småland. Karl Gerhards föräldrar kom från Grönskåra respektive Bäckebo i Högsby kommun och Ernst Rolfs farfar och farmor kom från just Fågelfors. På Nostalgia i Fågelfors kan du lyssna på deras musik och läsa om deras liv i två fascinerande utsällningar. Du som vill ta del av nutidens kultur kan titta in i shopen där lokala artister säljer sina verk.