Det goda livet – Gränsö slott

Bo fyrstjärnigt på Gränsö slotts nya hotell i Västervik. Gränsö slott vilar vackert mellan grönskande ekar på sin halvö i Västerviks skärgård. Här bor du i spännande bungalows i småländsk stilmiljö eller i en vacker hotellbyggnad nere vid strandkanten med terrasser mot havet. Du äter på slottsrestaurangen, som är öppen året om, eller tar en fika på slottscaféet.

Tänk dig att du sitter på bryggan med fötterna i glittrande vatten och solen på näsan.Bakom dig breder en gräsmatta ut sig omgiven av ekar och längst upp reser sig ett praktfullt slott med flaggan i topp. Du är på Gränsö slott och lever det goda livet. Om du bor i bungalow vaknar du till fågelkvitter i den egna trädgården. Har du istället valt ett hotellrum glittrar hav och pool ikapp nedanför din balkong eller terass.

Boka online

Gränsö slottsrestaurang och slottscafé

Du bor på ett slott och äter naturligtvis på en slottsrestaurang. Gränsös matkoncept bygger på traditioner från herrgårdarna i Tjust. I Gränsö slottsrestaurang äter du mat lagad av lokala råvaror. Fisken är fiskad i skärgården och grönsakerna odlade i Tjustbygdens vackra dalgångar. Välj à la carte eller paketmeny och passa på att prova Gränsös egen sommeliers vinpaket. Är det dags för en fika slår du dig ner på terassen utanför caféflygeln och avnjuter en kopp i solskenet.

Ny spalounge med pool och bastu

Varje dag under sommarsäsongen lägger skärgårdsbåten till vid bryggan och du kan följa med på en tur i Västerviks skärgård. Ta annars cykeln till golfbanan eller Västerviks centrum. Men varför lämna det goda livet? Stanna istället på slottet och njut av spaloungen med pooler ute och inne, jaccuzzi och både torr- och ångbastu. Vid poolkanten finns så klart ett läskande bord med frukt och drycker och i spalobbyn serveras god mat och dryck.

Konferens i vacker miljö

Alltfler väljer Gränsö och Västervik för möten. Du har bara en timme i bil hit från Linköping eller Norrköping och tre timmar från Stockholm. Konferensanläggningen har  8 lokaler från 12 till 600 personer med all teknik.