Fredriksbergs Herrgård -byggnad i gustaviansk stil

På Fredriksbergs Herrgård med utsikt över Döderhultsdalen i Oskarhamn äter du omgiven av stilfullt 1700-tal. Den magnifika herrgården har restaurang i fyra rum och maten lagas i herrgårdsköket. Efter maten tar du en guidad tur genom salonger och gemak. Beundra väggmålningar, snickerier och kakelugnar i paradvåningen och avsluta med en kopp kaffe och hembakt i Herrgårdscaféet.

Boka lunch eller middag hos husfrun på Fredriksbergs Herrgård och njut av maten i en av fyra matsalar i detta småländska herresäte i gustaviansk stil. Kommer ni fler ryms ni i Herrgårdsköket med sina 46 platser där en öppen spis och träbjälkar i taket bidrar till trevnaden. Är ni färre i sällskapet finns lugn miljö i de mindre rummen. Naturligtvis står herrgårdsstek med potatis och gräddsås på menyn. Herrgårdsköket erbjuder dig flera hemlagade klassiker både till lunch och kväll. I Herrgårdscaféet, som är öppet sommartid, serveras hembakt kaffebröd till den där goda kaffetåren.

Museum och guidad tur i klassisk herrgårdsmiljö

När du ätit som en kung eller drottning är det dags för en guidad tur genom herrgården och dess unika samling möbler och föremål från 1700-talets svenska kulturhistoria. Du får höra intressanta berättelser om huset som byggdes för ryttmästaren Peter Reinke Cederbaum med makan Maria Fredrika under 1780-talet. Herrgården är bevarad i ursprungligt skick och rymmer även ett museum med en boksamling från 1780-talet och en av Sveriges största mineralsamlingar.