Kosta Boda Art Hotel i Kosta

Kosta Boda Art Hotel i Kosta är en värld av konstglas. Hela hotellet är smyckat av Kosta Bodas främsta formgivare. Det märks redan i foajén där en gigantisk ljuskrona av en konformad stålkorg fylld med stora glasdroppar hänger, signerad Bertil Vallien. Och glasfesten bara fortsätter var man än tittar. Glasbaren på hotellet är ett kapitel för sig. Där ger Kjell Engman oss känslan av att vara mitt i havets förtrollande, blå undervattensvärld.

Glasbaren är formgiven av Kjell Engman och ger en känsla av att vara mitt i havets, förtrollande, koboltblå undervattensvärld. Här simmar oväntade fiskar, flaskorna lutar och stalaktiter hänger gnistrande ner från taket. Hotellets restaurang, Linnea Art Restaurant är en upplevelse för både öga och gom. Den är signerad Ulrika Hydman-Vallien. 

 

Kosta Boda Art Hotel Spa utsågs till Sveriges Bästa Spa av tidningen Amelia 2011. Här möts du av Åsa Jungnelius nagellacksflaskor och på poolens botten finns en hel glasutställning. Det finns även utomhuspool. Du kan njuta av behandlingar, massage och avancerad manikyr.

Kosta Boda Art Hotel har 102 rum präglade av formgivarna som har varsin korridor. Här kan du exempelvis mötas av Ludvig Löfgrens dödskalle Vanitas Disco. Allt konstglas är till salu.

Hotellet ligger alldeles intill Kosta Glasbruk och Kosta Outlet mitt i Glasriket med 50 km till Växjö och 70 till Kalmar. Kosta Boda Art Hotel invigdes 2009 och har fått mycket uppmärksamhet internationellt och nationellt. 2012 tilldelades hotellet Stora Turismpriset.