Möt Garbo i Högsby

Säg Greta Garbo och hennes profil dyker direkt upp på näthinnan. Sveriges genom tiderna mest kända skådespelare möter du i Garbosällskapets utställning i Högsby. Här finns fantastiska studiobilder, filmrekvisita, böcker och affischer från hennes utomordentliga karriär inom filmen.

Att Garbo var småländska kanske kommer som en överraskning för dig. Visst, hon föddes i Stockholm, men båda hennes föräldrar var från Småland och moderns släkt från just Högsby. Därför är det fullt naturligt att ta en sväng till Högsby för att hedra hennes minne och ta del av en inspirerande utställning över hennes verk.

Filmrekvisita, affischer och studiobilder i en unik samling

I utställningslokalerna på Storgatan visar Garbosällskapet 100-talet bilder tagna av filmbolagens egna studiofotografer. Bilderna köptes 1998 från en amerikansk samlare och håller en otroligt hög kvalitet. Samtliga Greta Garbos filmer finns representerade. Här kan du också se rekvisita som används i hennes filmer och slå dig ner för att bläddra i någon av alla böcker som skrivits om filmens drottning.