Loppis på Östregård

Östregårds Antik och loppmarknad, strax utanför Moheda, är en av de mest välbesökta loppisarna i Småland. Öppet varje söndag från april till september klockan 12-18. På Östregård finns över 1000 kvadratmeter med möbler, porslin, glas och inredning. Eller varför inte ta en nybakad fika i kaféet? Här kan du fynda nästan vad som helst, till och med äppelträden är fulla av gamla kaffekoppar.

Klockan är 12 och vid entrén till Östregårds loppis är trängseln tät och förväntningarna höga. Jakten på det perfekta fyndet kan börja. När startskottet går och entrén öppnas blir det ett fasligt spring och nu gäller det att vara målmedveten. De bra sakerna går ju åt först! Om du snarare är ute efter en trevlig söndagsutflykt rekommenderar personalen att du kommer på eftermiddagen när det har lugnat ned sig lite. Då kan du strosa runt i egen takt och vända och vrida på koppar och fat. 

På Östregård har man sålt antikviteter och begagnat sedan 1990 och loppisen blir större för varje år. På gårdsplanen hittar du större möbler och trävaror. Inne i ladugården finns flera avdelningar med retro, verktyg, husgeråd och smycken. Utbudet varierar från söndag till söndag med nya fynd och unika antikviteter vid varje besök.

Efter allt sakletande kan det sitta fint med en kopp kaffe inne i Loftbodens kafé. Alla kakor, bullar, kringlor och pajer bakas med kärlek på ett lokalt bageri. Sitt gärna utomhus i de några av de gamla trädgårdsmöblerna under äppelträden. Miljön inne i kaféet är i ständig förändring då alla möbler är till salu.

Det finns fler loppisar att upptäcka runt om i Smålands gröna skogar. I detta klipp får du smakprov på en del av dem. Häng med en äkta smålänning på rundresa bland antikaffärer och loppisar. Kanske får du ett och annat tips också. Man vet aldrig vad man kan fynda!