Insjöfiske i hjärtat av Småland

Kasta efter laxöring i Emån eller låt flötet guppa stilla i Allgunnen medan du väntar på att färnan eller sutaren ska nappa. Småländskt insjöfiske är lika varierande som oförglömligt. Du köper ett fiskekort och får tillgång till 29 sjöar och rinnande vattendrag, alla samlade i Högsby kommun.

 

Emån och Alsterån flyter genom Högsby kommun på sin väg till havet. I det klara vattnet simmar abborre och sutare men också havsöring och lax. Jo, det händer faktiskt att prickfiskarna letar sig ända hit trots flera vandringshinder nedströms. Du som drömmer om att få en rejäl gädda på kroken kan ta en tur till sjön Allgunnen, en vildmarkspärla med gäddgaranti.

Foto: Adam Johansson

Turistfiskekort

Med turistfiskekort får du tillgång till 29 sjöar och rinnande vattendrag indelade i tio fiskevårdsområden inom Högsby kommun. Långt från kust och hav fiskar du i Emådalen eller i vildmarken i trakterna av Allgunnen, Grönskåra och Fagerhult. Insjöfisket och vattendragen bjuder på gädda, gös, abborre och braxen. Eller varför inte meta efter färna, id, sarv eller sutare.