Hundspann på sydliga breddgrader

Du behöver inte åka till Lappland för att åka hundspann. Det räcker med att åka till trakterna runt Habo där Nystedt Husky Tur & Natur och deras draghundar tar dig med på fartfyllda färder i Hökensåsskogarna.

Hos Nystedt Husky Tur & Natur finns ett genuint intresse för både djur och natur och utbudet av aktiviteter är stort. Åk på hissnande hundspannstur eller häng med på bäversafari i skymningen. Vandra med snöskor på mossen eller följ med draghundarna på en husky walk i blåbärsskogen. Matsäcken bär hundarna i sina packväskor!  Hos Nystedts finns också en ekologisk trädgård där man kan få en guidad tur bland insektsholkar och fjärilar och lära sig mer om hur man med enkla medel kan gynna den biologiska mångfalden.
I samarbete med andra aktivitetsföretag i trakten erbjuds både övernattning och fridykning. Njut av sjöns stillhet eller följ med strömmen i bäcken och upptäck livet under ytan.

 

Hundarna

Nystedt Husky Tur & Natur har tolv hundar av blandrasen Scandinavian Hound/Alaskan Husky som har sina anor i arktiska stråk och är en salig blandning av Siberian Husky, Vorsteh och Pointer m fl säger Ellen Nystedt. Hundtypen räknas till de mest uthålliga djuren på jorden. De är dessutom mycket vänliga mot människor. Ellen säger också att hon aldrig slutar häpnas och tjusas över hundarnas tillgivenhet, styrka, uthållighet, dragvilja och trofasthet mot människan. Vill du bekanta dig med hundarna erbjuder Ellen kennelbesök och med ledning av en guide får du i egen takt lära känna hundarna. Hundarna är temperaturkänsliga och därför körs inga hundspannsturer när det är varmare än 14 grader. Då rekommenderas istället den lugnare aktiviteten Husky Walk.

 

Leave no trace

Nystedt Husky Tur & Natur är ett företag med fokus på sköna äventyr bortom vardagens stress, genuina naturupplevelser och med liten miljöpåverkan. De är också medlemmar i Ekoturismföreningen och dessutom innehavare av Årets Turismpris i Jönköpings län 2013.