Örn- och sälsafari i Västerviks skärgård

I Västerviks skärgård väntar båten på dig. Idö Skärgårdslivs aktivitetsguide bjuder till örn- och sälsafari i småländska havsbandet. Västerviks yttre skärgård är äkta vildmark. Bland kobbar och skär möter du sälar och örnar och får en riktigt storslagen naturupplevelse.

Bara en halvtimmes båtfärd från Västerviks centrum väntar ytterskärgården. Här härskar örn och säl. Havsytan bryts av kobbar och skär som är utmärkta viloplatser för gråsäl. Du får möta de tre meter långa och 200-300 kilo tunga bjässarna och titta djupt i deras milda, bruna ögon. Högt över horisonten svävar havsörnen i cirklar. Det är vår största örn med ett vingspann på 250 centimeter.

 

Kunnig guide följer med på sälsafarin

Turen går från Västerviks skärgårdsterminal och Horns udde och du är efter bara några minuter ute i Sveriges vackraste arkipelag, Västerviks Skärgård. Lummiga öar med sommarstugor byts snart mot karga klippor när båten lämnar kusten. Här väntar dig havets giganter, gråsälen och havsörnen. Idös kunniga aktivitetsguide tar dig till deras favoritställen. Under januari till augusti har vissa öar tillträdesförbud för att skydda djurlivet. Då tar dig guiden till andra områden, alltid med största respekt för djurlivet.

 

Hav och klippor i Västerviks skärgård

Ta tillfället och boka en tur tidig vår eller sen höst och upplev den vackraste skärgården. Vår i skärgården är lätt morgondimma, häckande fåglar och stilla hav. Färgerna går i grått och blått och civilisationens jäkt är långt borta. Hösten bjuder på klara färger och strålande solljus över grönt hav. Ta din varma jacka, en olle och rejäla skor och njut av vad naturen bjuder dig. Eller gör en paus i sommarbadandet och far på safari efter säl och örn bland glittrande vågor.