Älg- och bisonsafari på Smålandets älgpark

Var med om en spännande resa genom älgens rike. Smålandets älgpark är den enda i Sverige som är byggd så att du ska kunna uppleva älgen i sin naturliga miljö med din egen bil, eller med safaritåget. Längst den tre kilometer slingrande skogsvägen får du upptäcka skogens konung och de amerikanska bisonoxarna på mycket nära håll.

Älgsafari med bil eller tåg

Det finns två sätt att besöka älgarna, varav ett är med det 27 meter långa safaritåget. Stig in i de rymliga och bekväma vagnarna och följ med på en resa genom älgarnas skog och bisonoxarnas hägn. Älgarna och bisonoxarna är tama och kommer gärna fram till tåget för att bli matade av passagerarna. Under färden guidar lokföraren er med information om de stora djuren, för att ni ska lära känna dem ännu bättre. Resan med safaritåget tar cirka 45 minuter.

Vill ni hellre köra genom hägnet med egen bil så går det också bra. Backe upp och backe ned slingrar sig den tre kilometer långa skogsvägen. Älgarna är vana vid bilar och låter sig gärna matas. Det finns mycket att upptäcka längst med vägen. Kanske dricker någon av älgarna vid den porlande bäcken eller badar i den stora dammen.

Stanna på fika och klappa djuren

Förutom älgar och bisonoxar finns här också getter och höns. Barnen får gärna leka med och klappa getterna, kanske medan ni beställer en våffla i caféet. Smålandets gård har anor från 1700-talet vilket speglas i caféets inredning. Du möts av vackra tapeter, knarrande golv och låga dörrposter, och den där ljuvliga doften av nygräddade våfflor såklart.

Ingen älgpark är komplett utan en souvenirbutik. Här finns ett riktigt praktexemplar med allt du kan tänka dig inom älgminnessaker, för att fullborda upplevelsen från safarin. Sevärt är också den gamla gårdsbrunnen som är bevarad från 1700-talet, som nu finns mitt inne i butiken.

Mer fakta och kontaktuppgifter