Tingsryd Resort är barnens favorit

På Tingsryds Resort med camping och stugby vid sjön Tikens strand har de verkligen tänkt på barnen. Här är det cirkus varje kväll under högsäsong, minidisco några kvällar och lekledare som sätter fart. En barnvänlig badstrand, minigolfbanor och båtuthyrning ger ännu fler möjligheter till en lyckad semester med barnen.

Campingen och stugbyn ligger alldeles vid sjön Tiken och därför är det naturligt för barnen att prova på allt som har med vatten att göra. Sandstranden är barnvänlig och de som är lite större kan hyra in sig på beachvolleybanan alldeles vid vattnet. Båtar och kanoter finns att hyra och fiskekort säljs i receptionen.

Bordtennis, minigolf och lekplats

Vill du hålla dig på land kan kanske bordtennis eller minigolf vara ett bra val, men den nya lekplatsen är också rolig för de minsta. Lättare kan det inte vara - allt på ett ställe. Har barnen kul bli det också en bra semester för hela familjen, säger man ju. Skulle det vara riktigt eländigt väder badar ni i Medley Vattenpalatset Kaskad inne i Tingsryd.

Sommarcirkus och barnklubb på campingen

Cirkusfamiljen Weisheit slår upp sitt cirkustält på Tingsryd Resort varje sommar under högsäsong. Det är pappa Billy mamma Ariane, fyra buspojkar och två charmiga flickor som driver cirkusen. Tjejerna har också hand om barnklubben som för övrigt håller till i cirkustältet då det regnar.

När det är föreställning hjälps hela familjen åt i manegen, från yngste pojken, 8 år, till äldsta flickan, 20 år. Cirkusen har en varm atmosfär med mycket humor. Den har nummer med bland annat hästar, jonglering och clowner.

 

Hästarnas Tingsryd

Kanske finns det hästintresse i familjen? I Tingsryd är det tätt mellan hästarna. I augusti kan ni rida på tur med Tingsryds ridklubb vars ägor gränsar till campingen bara en kilometer bort. Tingsrydstravet har ponnytrav någon gång i månaden och ska du in till Tingsryd kan du ta Börjes hästskjuts dit och kanske handla hästgrejor på varuhuset med samma namn.