Prisbelönta Restaurang PM & Vänner i Växjö

Restaurang PM & Vänners matfilosofi bygger på tre hörnstenar - skog, äng och sjö. Så nära som möjligt och så naturligt som möjligt. Dessa råvaror förvandlas sedan av det moderna, småländska köket med internationella utblickar.

Restaurant PM & Vänners matfilosofi bygger på tre hörnstenar - skog, äng och sjö. Så nära som möjligt och så naturligt som möjligt. Dessa råvaror förvandlas sedan av det moderna, småländska köket med internationella utblickar. Kreativiteten år enorm och på fine dining är rätterna små konstverk. Du kan mötas av harsyra i små knyten eller spröda, bakade spadar att äta med. Avsmakningsmenyn är flaggskeppet. Men det är inte bara fine dining som gäller.

Vinkällare och sommelierer

Självklart har PM & Vänner en vinkällare i mästarklass, liksom sommelierer som kan sin sak. Urvalet av viner präglas av ursprung och hantverksmässig produktion.

Bistro

På PM Bistro & Bar kan du äta och dricka som en redi smålänning. Rätterna är rustika och utgår även här från lokala råvaror, fantasifullt tillagade. Baren är väl utrustad med kunnig personal. Här är en avslappnad stämning och många slinker in för ett glas vin eller en kaffe. Uteserveringen ligger direkt på Storgatan - Växjös shoppingstråk. Öppet alla dagar från lunch till sen kväll, även dagens lunch.

Hotell och takbar

Konceptet skog, äng och sjö präglar alla delar av PM, så även det nybyggda hotellet i anslutning till restaurangen. Hotellet öppnade i maj 2014 och erbjuder kräsna gäster en storslagen hotellupplevelse - kanske passande efter en måltid med många intryck i restaurangen? I toppen av hotellet ligger baren TAK som erbjuder lunch, middag och utvalda cocktails. En perfekt plats för den som vill mingla med "the locals" då takbaren har blivit ett vattenhål för såväl hotellgäster som Växjös invånare.

 

Bröd & Sovel

Ett annat ställe är bageriet med kafé och butik som ligger i anslutning till restaurangen. På Bröd & Sovel kan du köpa det bröd som endast restauranggästerna kunde njuta av tidigare. Specialiteterna är bland annat surdegsbakat matbröd och PMs knäckebröd. I samspel med lokalproducerat sovel - pålägg - skapas delikata smörgåsar och tårtorna och bakelserna går nästan inte att beskriva. Här är också en avslappnad och skön stämning.