Äventyrsbadet Aqua Mera med häftig vildfors

Äventyrsbadet Aqua Mera i Växjö är riktigt spännande med långa vattenrutschbanor, klättervägg, vattenfall och vildfors. En stor äventyrsbassäng förbinder de olika delarna och här finns också en utomhusbassäng. Du kan ha kul i äventyrsbadet oavsett hur gammal du är. För de allra minsta finns ett miniäventyr.

Aqua Mera äventyrsbad i Växjö har ett av de mest kompletta äventyrsbaden i Sverige med många olika attraktioner och en vattenyta på 312 kvm. Här kan du stanna länge -  det är 30 grader varmt i vattnet och 35 i luften.

Vattenrutschbanorna

Här finns två riktigt grymma vattenrutschbanor på 56 respektive70 meter med en fallhöjd på 7,2 meter. På den snabbaste tar du dig ner på cirka fyra sekunder! Vattenpisten är en bredare variant med vatten som sprutar mot mitten och där man kan åka flera på en gång. Den är inte så lång men riktigt kul.
 

Vattenlandet med vildfors och klättervägg

Äventyrsbadets vattenland är hjärtat i anläggningen. Här simmar du runt bland vattenkaskader, bubblor och vattensprut. Den är oregelbundet formad och leder dig till de olika attraktionerna. ”Värst” är kanske den 40 meter långa vildforsen där 36 700 liter vatten passerar på en minut. På klätterväggen prövar du dina krafter eller kan du följa med strömkanalen in i en grotta. Bubbelpool, utomhusbassäng och en liten strand ger lite lugnare stunder. Du kan stanna länge för det är härligt varmt - 30 grader i vattnet och 35 i luften.
 

Miniäventyret

Äventyrsbadet Aqua Mera är också till för de allra minsta. I en lite varmare, lugnare miljö kan de mysa bland fantasidjuren.

I Medley Växjö simhall & Aqua Mera finns också en 25 meter lång bassäng, en multibassäng som håller 29-34 grader och en barnbassäng. I anläggningen hittar du även relaxavdelning, romersk avdelning, ett gym på 144 kvm och ett kafé. Simhallen ligger strax utanför Växjö centrum.

Till fakta och öppettider. (länk CBIS)