Fiska vid Stora Hammarsjön

Ett lätt slag i vattenytan och du vet åt vilket håll du ska kasta ditt nästa kast. Vattnen i Stora Hammarsjön och omgivande sjöar är fulla av fisk. Hultsfreds kommun bjuder på en mångfald av sjöar och gölar som tillsammans bildar Stora Hammarsjöns natur- och kortfiskeområde. När du packat ihop fiskegrejorna för dagen och njutit kvällsmaten vid grillen är det skönt att få knyta sig i en av stugorna eller kanske under bar himmel.

Stora Hammarsjöns fiskeområde består av 400 hektar vatten. Här simmar inplanterad öring och regnbåge tillsammans med abborre och gädda. Du kan välja en ny fiskesjö varje dag och bestämma dig för vilken fångst du vill ha. Eller vad sägs om att fiska efter benlöja och lake i Hulingen, sutare och ål i Gnötteln eller sarv och karp i Ånglegöl?

Handikappbryggor och elfria stugor

Du fiskar från bryggor eller strandkanten, men vill du hellre pröva lyckan ute på vattnet finns båtar att hyra. Tre av sjöarna har bryggor som går att köra rullstol på och det finns även några stugor med rullstolsramp att hyra. Mobiltäckningen är dålig i området och stugorna saknar el, perfekt för dig som vill få en paus från civilisationen. Bastu och badtunna känns gott framåt kvällen om du inte passar på att sova i naturen under bar himmel eller under ett av alla vindskydd på vandring till nästa fiskevatten.