Upplev svunna tider i kulturreservatet Åsens by

Åsens by är ett mysigt kulturreservat i äkta Bullerby-anda med gamla gårdar, traditioner och olika djur. Låt barnen springa fritt, mata djuren, åk häst och vagn eller karda ull. Här finns aktiviteter och lantluft för alla.

I det pittoreska kulturreservatet Åsens by i närheten av Aneby får du uppleva det gamla Småland så som det såg ut för 100 år sedan. Ängar, gärdsgårdar, gårdshus och välskötta marker och trädgårdar i tidsenlig stil bidrar till en genuin och trivsam miljö. Totalt finns 17 byggnader och inom kulturreservatet finns markerade vandringsleder.

På sommaren finns det djur i byn och ett brett aktivitetsprogram som passar både barn och vuxna. På vintern kan du fira gammeldags jul i ett mysigt vinterlandskap med försäljning, servering och häst och vagn.

Kaffestugan står öppen med uppdukade bord, och i handelsboden kan du handla lokalproducerade råvaror som honung och även hantverk. Du som vill njuta av sommarnatten, känna daggen under fötterna eller vakna till ett knäpptyst vinterlandskap kan övernatta i Prästgården, Lillstugan eller Brygghuset. 

SOMMARENS PROGRAM
 

NYHET - berättelser om Småland i ny app

I appen Trip Tale kan du lyssna på berättelser om småländska besöksmål och företeelser. Ladda ned appen i app store eller lyssna på berättelsen om Åsens by redan nu. 
Klicka på länken för att lyssna.