Ekebacken - Sveriges hemligaste designhotell

Lugnt och ostört i vacker natur ligger Ekebacken Hotell och konferens, i utkanten av Markaryd. Här kan du kastas tillbaka i tiden, till det glada 60-talet. Hotellet är nämligen inrett i klassisk 60-talsdesign signerat bland andra Bruno Mathson. Den tidstypiska skandinaviska stilen har bevarats och ger idag hotellet en helt unik atmosfär. Läget vid sjön lockar också till aktiviteter i kanot och på cykel och på somrarna arrangeras flera utflykter.

Bevarad 60-talsdesign

Ekebacken Hotell och Konferens ligger med utsikt över Byasjön på en lummig backe omgiven av lövskog. Det var på 60-talet som lokalerna byggdes, som en konferens- och utbildningsanläggning för svenska skogsindustrin. Anläggningen var flitigt använd fram tills dess att skogsbranschen förändrades och aktiviteterna avtog. 2006 kom nya ägare och en rejäl renovering genomfördes. Men den skandinaviska 60-talsatmosfären var man mån om att bevara. Därför är nu Ekebacken full av inredning, design och arkitektur från 60-talet. Formgivare som Bruno Mathson och Arne Jacobsen är väl representerade runt om i anläggningen. Belysningen är kvar från 60-talet och designad av Hans-Agne Jacobsson som ursprungligen startade sin fabrik i Markaryd. Hotellet har ca 60 rum, komplett med en 60-talssvit där frukosten serveras på Kongelig Dansk porslin. 

Gott om aktiviteter och paket

Förutom en god natts sömn finns det gott om aktiviteter och möjlighet till rekreation på Ekebacken. På sommaren arrangeras paddling och cykelturer med besök på caféer och loppisar. Det finns även golfpaket och älgsafari för familjen. I hotellets sällskapsrum kan du basta eller spela pingis och biljard. Promenadstråk finns här också, om ni vill ge er ut på egen hand. Eller varför inte testa den nyöppnade bowlinghallen i Markaryd? 

Vällagad mat och lugna möten

Till Ekebacken är det lätt att ta sig. Exempelvis via de två flygplatserna som ligger inom en timmes radie; Ängelholm och Halmstad. Väl på plats är du välkommen in i restaurangen som är inredd med den klassiska y-stolen av Hans Wegner. Avnjut en god lunch eller vällagad middag. Fokus ligger på modern husmanskost med fräscha och fina råvaror. Det serveras rikliga portioner, så du behöver inte gå hungrig härifrån. Här finns även pub och bistro med fullständiga rättigheter.

 Vid konferens på Ekebacken får du ett naturnära möte i tidlös miljö. Hela platsen andas lugn och ro och ni får konferera ostört. Testa exempelvis Villa Wegner med utsikt över en skogsdunge och Byasjön. All inredning är i original sedan 60-talet och här kan ni mötas under hela dagen vid konferensbordet, i soffgrupperna eller vid den öppna spisen. Det är så lugnt och ostört att man verkligen kan kalla Ekebacken för Sveriges hemligaste designhotell.