Hälsa- och gourmetvandring i Korrö

Korrö Kafé & Restaurang i kombination med ett vackert naturreservat och den brusande Ronnebyån är grunden för Hälsa & Gourmetvandringen. Tillsammans med en kunnig naturguide följer du stigarna i reservatet och med jämna mellanrum dukas det upp småländska delikatesser från restaurangen.

Naturguiden på Korrö kan de hemligheter som naturen bär på. Vad kan enebusken egentligen hjälpa oss med? Eller vad har kirskål och lind att erbjuda för ett hälsosamt leverne? Det blir berättelser om folksägner och växternas läkande kraft. Och det känns alldeles naturligt i dessa omgivningar. Vandringen är på 4,5 km och den tar 4-5 timmar inklusive lunch.

Vandring med smaker från jord, skog och vatten

Korrö restaurang använder lokala råvaror av bästa kvalitet. Dessa får du smaka under vandringen och det finns alla möjligheter att äta sig mätt före lunchen som också ingår i vandringen. Där finns brungräddat barkbröd, lokala ostar, nyrökt vildsvin, sylt och marmelader. Och den lokalt producerade musten att skölja ner allt med. För att inte tala om den fina fisken och patéerna. Guiden berättar om alla rätterna och du får smaka så mycket du vill.

Det söta Korrö

Så blir det dags för lunch och sällskapet drar sig till restaurangen för en god soppa och den obligatoriska efterrätten - småländsk ostkaka med sylt och grädde. Eftermiddagen fortsätter sedan i det sötas tecken. En vandring utmed ån och uppför backarna bjuder på äppelkompott, choklad och annat smått och gott.

Korrö Kafé & Restaurang ligger på en ö i den brusande Ronnebyån omgiven av byggnader från den gamla hantverksby som funnits här sedan länge. Du kan bo över i stuga, på vandrarhem eller i hotellrum, hyra cyklar och kanoter eller bada i tunna.