Askebo brygghus

Baka ditt eget surdegsbröd som gräddas i stenugnen i Askebo brygghus. Medan degen jäser bakar du din egen pizza och vill du sova över finns det bed & breakfast på gården.

Surdegsbakningens ädla konst får du lära dig på Askebo brygghus. Kom med ditt gäng på kvällen, sätt bröddegen och baka sedan din egen pizza som gräddas i stenugnen. Efter en god natts sömn är det dags att förvandla surdegen till goda brödlimpor som gräddas i stenugnen.  Det är lämpligt att vara mellan 1-4 personer vid bakningen och det brukar vara lagom att börja vid 9-tiden på förmiddagen. Vid 16-tiden kan du sedan njuta av den goda doften från 17 nygräddade brödlimpor i 4 olika varianter, från ljust franskt till riktigt mörkt danskt rågbröd. Under dagen bjuds det på kaffe och enkel lunch. 

Om du inte vill stanna över natten finns det möjlighet att delta på en eftermiddags- eller kvällsaktivitet med föreläsning i bak-konsten och fika med provsmakning av surdegsbröd.

 
Bed & breakfast Askebo brygghus

Askebo brygghus ligger ca 1 mil väster om Gislaved. Från Askebo är det ca 2,5 km genom skogen till Majsjön där det finns fint bad och fiske och det är lämpligt att cykla dit. Cyklar finns att hyra på gården. Den omgivande skogen är full av bär och svamp. Sovplatserna består av 4 fasta bäddar på loftet, men det går att ordna extra sängar om det behövs. Alla sover då i samma rum, förhänge finns för 4 sängar. Efter en god natts sömn är det dags för frukost med surdegsbröd och hemgjord müsli. Frukosten ordnar gästerna med själva och allt som behövs finns brygghusets kök.