Det goda livet på Hooks Herrgård

Hooks Herrgård har anor sedan 1300-talet och är idag ett väletablerat herrgårdshotell med ett brett utbud både för den enskilde resenären eller för gruppen som ställer höga krav på en konferensanläggning.

Herrgårdens vackra läge vid Hoksjön och den intill-liggande golfbanan skapar en vacker inramning till den anrika huvudbyggnaden och flyglarna. I över 50 år har Hooks Herrgård drivits av familjen Edberg som månar om gästen och upplevelsen.

Champagneprovning och familjepaket

Det finns en rad olika paketerbjudanden att välja bland på Hooks Herrgård. Fira midsommar eller valborgsmäss, prova champagne eller spela golf eller ta med dig familjen och låt Hooks herrgård bli din bas när du utforskar närliggande besöksmål. Astrid Lindgrens Värld och High Chaparral ligger inte långt bort från Hooks Herrgård och bokar du sommarpaketet för familjer ingår entré till båda ställena. 

Prisbelönt spa

Bland de senaste tillskotten i spa-världen är Hooks Herrgårds spa som invigdes i oktober 2014. Den arkitektritade spa-anläggningen smälter fint in i omgivningen med fina materialval, stora fönsterpartier och närkontakten med naturen gör att atmosfären avkopplande. Det finns en bastuanläggning, olika pooler och en rad behandlingar och spa-ritualer att välja bland. En specialitet är en horisontaldusch som sägs lyfta spa-upplevelsen till en helt ny dimension. Hooks spa är det enda i hela Norden som erbjuder det. Nyligen tilldelades Hooks Herrgård pris i klassen Årets Nyhet på Spa Awards.   

Golf i världsklass

Intill Hooks Herrgård ligger två golfbanor med vardera 18 hål. Parkbanan som börjde byggas redan 1934 är en öppen bana som löper längs med Hokasjön. Skogsbanan är lite trixigare säger de som vet och den ligger fint inramad av småländsk skog. Pelle Edberg som är yngst av de fyra bröderna Edberg spelar på golftouren. Han och bröderna växte praktiskt taget upp på golfbanan och Pelle blev så framgångsrik att han har spelat på touren sedan 1997.

Toppmoderna konferenslokaler för kreativa möten

I en separat byggnad finns toppmoderna lokaler inredda med vacker, funktionell design och belysning med finess. Miljön inspirerar och stimulerar på alla sätt till kreativa möten. Hooks Herrgård ingår i sammanslutningen Svenska möten som jobbar med olika mötesmodeller för effektiva möten som leder fram till resultat. Kombinera ditt möte med aktiviteter som golf, bad i badtunna, promenader, vilda båtfärder, energimassage, ridning, föreläsningar, ja möjligheterna är nästan oändliga. En viktig del av ett bra möte är god mat och det kan Hooks Herrgård leverera. Med lokala råvaror som varieras efter säsongen trollar kockarna fram välsmakande menyer och konferensfikat håller också hög klass.