Autentisk naturupplevelse på Getnö Gård

Få en oförglömlig naturupplevelse på Getnö Gård – ett genuint naturparadis vid sjön Åsnen. Upplev vildmarken, fiskgjusesafari i en av landets fiskrikaste insjöar, en paddeltur runt öarna, cykla längs nya Sydostleden eller bara njut av stillsamheten och vacker natur.

Getnö gård är ett privat naturvårdsområde med en egen ögrupp beläget längs sjön Åsnen. Här erbjuds flera aktiviteter i naturmiljö med allt ifrån kajak och kanotuthyrning, cykelturer, sportfiske, och fiskesafari. Fiskeguiderna erbjuder aktiviteter som gäddsafari, nattfiske och fisketävlingar och den omtyckta fiskgjusesafarin. Under högsäsongen sommartid erbjuds även naturskola för de alla minsta. Barnen får delta i Getnö fiskeskola med aktiviteter som mete, spinn och flugfiske. Utöver det arrangeras även skogsutflykter, vikingaäventyr, tävlingar och turridning på islandshästar. 

Historiska anor från forntiden

Getnö är omgivet av naturreservat i vacker miljö av historiska anor, med rötter som sträcker sig långt tillbaka till forntiden. Något som grundar sig i fynd av odlingsrösen från bronsåldern, stenar och husgrunder från olika historiska tidsepoker. Äldre dokument visar att människor varit bosatta på ön sedan långt tillbaka, så tidigt som på stenåldern, 6000 år före Kristus. Något som syns av de fornfynd som registrerats. De första som kom till Getnö var nomader som levde på jakt och fiske. Åsnen var redan då en fiskrik sjö. För att bevara de äldre områdena är gården numera ett naturvårdsområde.

Idag ägs gården av familjen Olsson, som utvecklat gården sedan 1967. Här såg man gårdens förutsättningar och satsade på att utveckla platsen till ett turistparadis för naturälskare och sportfiskare. Ladugården byggdes om till reception, kiosk, café och restaurang. Numera finns en viltrestaurang där middag på klassiskt småländska smaker av lokalt producerade råvaror kan avnjutas. Råvarorna är noga utvalda och kommer från gårdar i närheten eller direkt från Åsnens fiskevatten. 

Natursköna stugor och camping

Under din vistelse bor du naturskönt med nära avstånd till sjön. Getnö Gård, Lake Åsnen Resort erbjuder boenden i form av fritidsstugor, sommartorp samt naturcamping för dig som har husvagn. Stugorna varierar i komfort och tar emot allt från två till 20 personer. Samtliga stugor har tillgång till bad- och båtbrygga samt egen bastu. För de som väljer enklare stugor finns fiskestuga direkt vid sjökanten med grill och lägereldsplatser. För dig som har husvagn finns Getnö Gårds camping vackert belägen längs sjökanten. Sammanlagt finns 150 stycken platser, varav 120 el-platser.

Konferens & teambildning i naturmiljö

Kombinera konferens, kick off eller utbildning med aktiviteter i naturen. Getnö erbjuder flera aktiviteter för teambildning eller gemensam avkoppling. Upplev kajakturer, kanotorientering eller ett autentiskt vikingaäventyr samt konferenser i en rofylld atmosfär.