Shopping för alla

Moderna gallerior eller lokala butiker på stadens gator? Upplev storslagen shopping på något av Smålands populära köpcentrum eller promenera i butiker längs stadens mysiga stråk. Här hittar du ett brett utbud av shopping med allt från större välkända butikskedjor till mindre lokala gårdsbutiker. I Småland finns något för alla!

Gårdsbutiken i Topperyd

Upptäck den mysiga gårdsbutiken på det Småländska höglandet med unika produkter ifrån gården. Butiken erbjuder bland annat lammfällar från gårdens egna lamm, stickade koftor och filtar till försäljning. Sortimentet erbjuder även inredningsdetaljer, tvålar, choklad och ekologiska leksaker. Samtliga produkter är utvalda med omsorg om miljön. Upplev den levande landsbygden med en fika på gårdens lantcafé, varför inte prova en klassisk småländsk ostkaka efter ett besök i butiken? Se fler småländska gårdsbutiker HÄR.

Gallerior och köpcentrum i Småland

I Småland finns ett brett utbud av shopping, här hittar du flera köpcentrum med samlade butiker. Grand Samarkand är ett spännande köpcentrum beläget i Växjö med ett stort sortiment på över 70 butiker. I Jönköping finner du A6, Smålands största shoppingcenter med flera restauranger och caféer. Här finns runt 80 butiker med ett flertal välkända butikskedjor. Utöver de finner du Baronen, ett shoppingcenter i centrala Kalmar, beläget längs gästhamnens kaj. Baronen erbjuder ett 40 tal butiker med ett brett sortiment av butiker, här finns även Kalmars biograf. Samtliga köpcentrum erbjuder de senaste trenderna inom mode och inredning. Ta med familjen på en heldag och njut av en välsmakande fika eller lunch på något av galleriornas trivsamma caféer och restauranger.

För dig som eftersöker möbler och heminredning hittar du det erkända möbelvaruhuset IKEA här. Varuhuset som också tillhör det första byggdes i Älmhult av Ingvar Kamprad år 1958, som i november 2012 ersattes av det nya varuhuset. Du hittar nya IKEA i Älmhult, längs med riksväg 23. Möbelvaruhuset finns även på A6-området i Jönköping, i nära anslutning till gallerian samt i Kalmars Hansa City.

Tar vi oss till södra Småland finner du Börjes i Tingsryd. Ett välsorterat varuhus med ett brett sortiment till låga priser. Företaget har sedan starten 1944 expanderat och utgör idag en shopping-yta på 5000 kvadratmeter. Här hittar du allt ifrån kläder, hemtextil, livsmedel och verktyg till blommor och trädgård.

Outlet och fabriksförsäljning  

I Oskarshamn hittar du världens största stearinljusfabrik, Liljeholmens stearinfabrik. Här kan du fynda ljus av andra sortering och utgående sortiment till förmånliga priser. Företaget grundades av Lars Johan Hierta och tillhör idag en av världens äldsta verksamma företag, då de varit verksamma sedan starten 1839. Fabriken i Oskarshamn öppnades 1970 och utgör idag världens största med sin tillverkning på 11 000 ton ljus per år.

Upplev storslagen shopping på södra Sveriges största outlet inom kända varumärken. På Kosta Outlet hittar du över 200 internationella varumärken till en yta på 20 000 kvadratmeter. Här finns allt för hela familjen med butiker inom glas, porslin, kläder, skor och sport. Butikerna erbjuder ett brett sortiment med varor upp till 70 procent lägre pris än ordinarie butikspriser. Ta med familjen på en heldag, här finns mycket att upptäcka!

Se mer inom outlet och fabriksförsäljning i Småland HÄR.