Vidösternsimmet - en lång open water tävling

Har du hört talas om Vansbrosimmet någon gång och imponerats av alla som klarar av att simma de 3 kilometrarna? De riktiga hårdingarna tävlar i Vidösternsimmet, Sveriges längsta ”Open water” – på hela 21,5 km! Tävlingen är en tävling på naturens villkor. Tidigare år har endast 50 % visat att de har det som krävs för att klara hela loppet. Har du det som krävs?

Vidöstern är en riktigt tuff sjö att simma i. Det blåser ofta 4-7 m/s och dimma kan förekomma. Deltagande sker helt på egen risk. Säkerhetsorganisation är väl dimensionerad men lämnar medvetet en del av ansvaret till dig som simmar. Du som deltar bör genomföra loppet tillsammans med en eller flera partners.

 

”Din förmåga att vara väl förberedd, uthållig och att navigera på egen hand sätts på prov. Din förmåga att hantera t.ex. kramp, sjösjuka, kyla, trötthet, smärta, näring och dryck är en del av loppet.”

 

För sjätte året i rad går 2016 års upplaga av stapeln den  augusti med start vid Osuddens badplats. Loppet går via fyra depåer och avslutas i Sundet längst ned i söder.

För dig som vill uppleva tävlingen från land går det alldeles utmärkt! Det går att ta sig till alla depåer med bil så att du lätt kan följa de som simmar. Depåerna ägs av olika företag som säkert bjuder publiken på något gott. Vid depåerna finns även lekplatser för medföljande barn. Målgången i Sundet är en folkfest! Här kan du även besöka hembygdsgården, köpa mat och fika.