Café Timjan

Mitt i urskogen ligger denna fantastiska anläggning med restaurang, café, butik och lustgård med mer än 150 olika krydd- och medicinalväxter. Maten lagas av säsongens råvaror och allt är lokalproducerat. Här kan du också gå på guidade turer i skog och mark och ha konferens och möten med aktiviteter.

Sväng av från väg 127 mellan Vrigstad och Värnamo vid skylten till Café Timjan. Fortsätt vägen fram och lägg märke till de små uppmuntrande skyltarna längs med vägen, "Nu är det bara en kilometer kvar", "Håll ut, snart framme" och rätt var det är uppenbarar sig målet, djupt inne i den småländska skogen. Här välkomnas du in i den stenrika, trolska skogen att njuta av livets goda. Hur gott smakar inte en kopp kaffe med hembakat bröd eller ett delikat bakverk gjort på säsongens bär eller frukt? Avnjutes med fördel i ett av örtagårdens ljuvligt doftande rum!

Lunch och middag är lagade med kärlek och omsorg på närproducerade råvaror från trakten. Pröva gärna ett glas uppfriskande Vårbrus - Björksav som tappas från våra björkar - till maten. Timjan erbjuder även grillaftnar, en riktigt uppskattad matupplevelse. Varför inte fira nära och kära, bröllop, konferens, teambuilding eller samla kompisgänget till en oförglömlig dag? I växthuset eller restaurangen finns plats för över 100 gäster. Här erbjuds även guidningar, mångkamp och föreläsningar av olika slag.

Ta gärna en promenad i Timjans intressanta örtagård, med fler än 150 olika medicinalväxter. Vill du veta mer finns böcker till låns i kaféet. Fick du mersmak för marmeladen finns den och mycket mera att köpa i kafébutiken. Vill du stanna en dag till? Bo bekvämt i Timjans stugor - dygn eller vecka. I den lummiga ungskogen finns även ställplatser för husbil med naturskön utsikt.
Café Timjan har öppet året runt, men vissa aktiviteter kan bara avnjutas under den gröna årstiden.