Kulturupplevelser på Gunillaberg

Tage Andersens småländska hjärtpunkt för trädgårdskonst på Gunillaberg är ett kulturcentrum för hela området kring Jönköping.

Sommarprogrammet 2016

Gunillaberg är öppet för besökare under hela sommaren och på plats kan besökarna njuta av Tage Andersens utställning, konst, kultur, natur och magi, i trädgården såväl som inomhus i den vackra huvudbyggnaden. I det det 400 kvm stora orangerie som Tage Andersen låtit bygga kommer det att vara utställningar, konsertupplevelser och också vinterförvaring för alla träd och växter som smyckar Gunillaberg. 

– Gunillaberg är ett fantastiskt ställe på jorden, menar Tage Andersen. Här kan jag låta den vackra herrgårdens salonger möta den undersköna småländska naturen. Och det var precis denna bild jag hade framför mig när jag första gången såg den gulmålade herrgården i det dramatiska landskapet.

Det var 2008 som Tage Andersen tog över Gunillaberg, och efter en inledande renovering av huvudbyggnadens interiörer kunde karolinergården i fjol bjuda in till den första utställningen. Samtidigt gav Gunillaberg plats åt djur, spektakulär konst och flera skulpturala trädgårdsinstallationer som blivit något av Tage Andersens varumärke.

 

 

Ballet, opera och konserter

På kort tid har Gunillaberg utvecklats till en spelplats för kulturella upplevelser av rang. I nära tio års tid har Tage Andersen haft ett nära samarbete med The Royal Ballet och i sommar gästspelar stjärndansaren i en Balletsurprise. Kända danska och svenska operastjärnor och musiker kommer att uppträda.