Gränna Knäcke - ett rent hantverk

Det började som ett experiment som visade sig bli väldigt lyckat, så lyckat att Gastronomiska Akademins Diplom har tilldelats Gränna Knäcke.

Längs med Brahegatan i Gränna huserar stadens egna knäckebrödsbageri sida vid sida med några av traktens polkagriskokerier. Bagarmästare Svahn på Fiket i Gränna experimenterade med olika brödrecept och ett av recepten blev ett mycket speciellt knäckebröd. Efter lite ytterligare experimenterande hittade han slutligen det perfekta receptet för att kunna producera knäckebrödet i större mängder. Ryktet om det goda knäckebrödet spred sig snabbt och knäckebrödet blev snart en delikatess efterfrågad av många.

Sedan starten har flera sorter tagits fram och nu går det avnjuta både Grännaknäcke, EU-knäcke, Västanåknäcke och andra sorter. Tillverkningen demonstreras i butiken och för den som längtar efter brödet när semesterpåsen är uppäten kan du beställa mer i butikens webbshop. 

 

Fika på Fiket

Passa på att besöka Fiket när du är i Gränna och upplev en välbevarad 50-talsmiljö med alldeles unik atmosfär.  Egna bakverk av olika sorter säljs på Fiket och är vädret vackert finns en fin veranda med Vätterutsikt. Ett äkta 50-tals fik vore väl inget utan en jukebox och så klart har Fiket en alldeles egen sådan. Bland stamgästerna skymtas emellanåt både ballongfarare och fd partiledare.