Sök lyckan i fiskeparadiset

Mönsterås kommun är stolta över sitt fiske som lockar besökare från hela världen. Det finns möjlighet till olika typer av fiske både i hav, sjö, damm och å. Emån är för sportfiskare i en klass för sig.

Med sina närmare 35 olika fiskarter är det också det artrikaste vattendraget i Sverige. Faktum är att Emån anses vara ett av Europas bästa fiskevatten. Förutom lax och havsöring hör gädd- abborrfiske och färnafiske till det vanligaste fisket. Den mytomspunna malen, som är Sveriges största sötvattenfisk är fridlyst, men har här ett av sina kärnområden. 

I Alsterån finns också fantastiska möjligheter till fiske. Vid Näsets fina strömmande partier  erbjuds flugfiskare chansen att fånga regnbågslax eller öring. Emån har, precis som den mindre Alsterån, sin mynning i kommunen. Visst vore det spännande att slå någon av rekordvikterna som har uppnåtts på fisken från Emån, men fiske är ju så mycket mer än bara själva fångsten. I trakterna kring Fliseryd finns sjöarna Skiren och Försjön,  där ingår båt i fiskekortet. I Mönsterås kommun kan du hitta ditt eget ” fiskeställe” längs kusten. Den moränskärgård som dominerar området runt Mönsterås är unik för Kalmarsund. I Mönsterås skärgård (Mönsterås, Timmernabben och Pataholm) finns fint fiske efter gädda och abborre.