Järnvägens historia på Nässjö Järnvägsmuseum

Nässjö är en anrik järnvägsknut på Södra Stambanan och för den tågintresserade rekommenderas ett besök på stadens egna järnvägsmuseum.

På museet finns bl a ett 80-årigt ånglok,  modelltåg, en stor samling uniformer, godsmagasin och ett stationshus. Du kan göra ett besök i stinsens expedition och får lära dig allt om järnvägens betydelse för Nässjö och dess utveckling. På bangården finns lok och vagnar från hela 1900-talet uppställda.

Föreningen Nässjö Järnvägsmuseum arrangerar både beställningsresor och egna resor där resenärerna erbjuds en unik upplevelse ombord på veterantåg. Shoppingresor till Malmö, teaterresa till Kalmar eller kombinerad teater- och shoppingresa till Göteborg eller Stockholm brukar vara inslag i reseutbudet. Vad du än väljer så får du som resenärer uppleva en spännande färd i ett äldre tåg samtidigt som du kan få avnjuta en god middag ombord.

 

Hyr ett eget tåg

Nässjö Järnvägsmuseum var en av de första museiföreningarna i Sverige som fick trafikstillstånd av Järnvägsinspektionen. Hyr ett tåg och åk så långt spåret räcker. Det går att hyra både ånglok och ellok och med vagnar från den gamla goda tiden blir resan till en upplevelse. Kontakta museet för priser.