Långt från vardagen på Wallby Säteri

Strax öster om Vetlanda ligger en del av Småland som kallas Smålands Trädgård. Mitt i denna idyll intill Skirösjön ligger Wallby Säteri och där mår du gott.

Wallby Säteri med anor sedan 1300-talet har genom århundradena sett släkten som Läma, Leijon, Roos af Ervalla, Thott, Lilliehöök, Lewenhaupt, Bielke och Brahe passera förbi som ägare. Sedan 2000 ägs säteriet av Magnus Nyman med familj och idag erbjuder Wallby charmigt och bekvämt boende, vällagad och smaklig mat och många trevliga aktiviteter. Fast vill du bara njuta av tystnaden och de vackra omgivningarna så går det också bra.

Nyhet -lyssna på en berättelse om Wallby Säteri

I appen Trip Tale finns berättelser om småländska beöskmål och företeelser. Ladda ned appen i app store eller lyssna på berättelsen om Wallby Säteri redan nu genom att klicka på länken. 
Klicka på länk för att lyssna

Gammal charm och bekvämligheter

På Wallby Säteri finns två äldre hus som renoverats i gammal stil, båtsmansstugan från 1770-talet och Brunnstugan från 1800-talet. Båda stugorna rymmer fyra personer och har ett litet kök. I de modernare parhusen och hotellängan bor du också bekvämt med eget kök och matplats i parhusen.

I restaurangen serveras god mat lagad med traktens råvaror. Fisk och kräftor fångas i Skirösjön och Saljen, bär och svamp kommer från skogarna och köttet som serveras har i så stor uträckning som möjligt fällts på säteriets egna marker.

Upplevelser i mängder

Om du vill förgylla din vistelse med någon trevlig aktivitet finns det mycket att välja bland. Fiske dina egna kräftor, vandra eller cykla, prova drycker av olika slag eller laga mat tillsammans. Den vedelade bastun nere vid Skirösjön är naturligtvis ett givet tillhåll med svalkande dopp i Skirösjön. Ligger isen tjock så sågas det hål i isen!

Wallby Säteri har med sitt läge nära till större attraktioner som Astrid Lindgrens Värld, Glasriket och guldvaskningen i Ädelfors. Boka familjepaket där inträdet till Astrid Lindgrens Värld för hela familjen ingår. Välj mellan en eller två dagars besök Astrid Lindgrens Värld.