På Arenastaden i Växjö samsas 15 idrotter

Arenastaden i Växjö utvecklas till ett av de bästa idrottsområdena i Sverige och är helt unikt med 1 sporter som samsas på samma område. Här finns fyra helt nya tävlingsarenor för friidrott, ishockey, fotboll och innebandy. Inom området finns också flera restauranger och arenorna används även för stora utställningar och musikevenemang. Myresjöhus Arena blir spelplats för Dam-EM sommaren 2013.

Den finns ofta en anledning att besöka Arenastaden i Växjö både som aktiv och besökare. Växjö har något så ovanligt som lag i högsta divisionen i tre sporter.

Myresjöhus Arena

Fotbollsarenan är en av Europas modernaste och stod invigdes de 1 september 2012. Sommaren 2013 spelas här UEFA Dam-EM i fotboll med fyra gruppspelsmatcher och en kvartsfinal. Den är hemmaarena för allsvenska Östers herrlag och även Östers damlag. Här finns plats för 12 000 åskådare och har två restauranger och två pubar. Den ersätter nu den 78 år gamla Värendsvallen.

 

VIDA Arena

Här ser man elitseriehockey med Växjö Lakers sedan ett par år. Hallen rymmer 5000 åskådare, har 27 loger och restaurang för 250 gäster. Här finns också två barer och en sportbar. VIDA arena klarar också stora evenemang och en deltävling i melodifestivalen har hållits här.

 

Innebandy, friidrott, konståkning och gymnastik

Nya innebandyarenan - Fortnox Arena är i världsklass och här huserar Vipers som nu gått upp i högsta serien. Hallen har plats för 1600 åskådare, har en ledrink för rörlig media och kafé. Friidrottsarenan inomhus - Telekonsult Arena - är med sina sex löparbanor unik i Sverige och liknande finns bara på ett par ställen i Europa. Här kan till och med tävlingar i spjut, diskus och kula hållas inomhus. Räkna med kommande, internationella tävlingar. Som mest kommer 3000 åskådare att kunna erbjudas plats. 

Ett High Performance Center för träning och elitidrott är under utveckling. 2012 blev Växjö som en av tolv platser i världen ett ackkrediterat träningscenter för friidrott med inriktning kast och mångkamp. Arenorna har de bästa förutsättningar och tränarna Agne Bergvall och Vesteinn Hafsteinsson har tränat OS-guldmedaljörerna Carolina Klüft och Gerd Kanter.

Växjö har landets största konståkningsklubb som nu fått mer istid i gamla ishallen. Den nya gymnastikhallen blir också unik i Sverige vad det gäller utrustning. På området finns dessutom boulehall, curlinghall och idrottshuset med squashbanor och klätterväg.

 

 

 

Läs mer om: