Shoppingstaden Jönköping

I Jönköping hittar du mängder av butiker i olika gallerior och längs med både gågator och andra gator på öster och väster city. A6 Köpcentrum är också ett shopping-mecka som med nästan 80 butiker erbjuder den bästa shoppingen mellan Malmö och Stockholm.

Shoppingnöje i city

Längs några gator i stadens citykärna finns över 100 små och stora butiker och det finns väl knappast någon vara som inte går att hitta där. I City finns flera gallerior och senaste tillskottet är Atollen. 

Ett populärt inslag i Jönköping är torghandeln på Västra Torget. På lördagar har sedan många år tillbaka ett stort antal knallar av olika slag intagit Västra Torget och salufört allehanda produkter och varor. Ett torgbesök på lördagar är ett kärt nöje och en stark tradition för många Jönköpingsbor. 

På Tändsticksområdet i Jönköping finns också flera butiker och restauranger. Det gamla industriområdet utgör en speciell miljö och är du här kan du passa på att besöka Tändsticksmuseet eller Radiomuseet.

En stärkande fika kan vara ett välkommet avbrott i shoppingturen. Jönköping är cafétätt och det finns många ställen att välja bland. Flera caféer har uteservering, antingen utmed stråket på gågatan eller med utsikt mot Munksjöns vattenspegel vid John Bauers brygga.

Bästa shoppingen mellan Malmö och Stockholm

A6 Köpcentrum ligger på den plats som tidigare hyste regementet A6. När köpcentrat etablerades på 1980-talet var det ett av de första i sitt slag i Sverige. Under åren har köpcentrat expanderat och växt och nu rymmer det ett 80-tal butiker inklusive stora kedjor som exempelvis IKEA. Det finns gott om parkeringsplatser och öppettiderna är generösa. Endast fem dagar under året håller köpcentrat stängt; juldagen, nyårsdagen, midsommarafton och midsommardagen.