High Chaparral – Vilda Västern mitt i Småland

Världens vildaste Vilda Västern! I nöjesparken High Chaparral träffar du indianer, pälsjägare, mexikaner och cowboys, så håll hårt i hatten!

Omkring fem mil söder om Jönköping ligger High Chaparral – ett populärt tillhåll för ridande cowboys och indianer, stuntmän och lycksökare. Här lever små och stora barn ut sina äventyrsdrömmar i ett äkta Vilda Västern genom att galoppera fram över prärien, vaska guld eller se hur cowboys svingar sina lasson. I Buffalo City är det barnen (de små) som styr, och det är nog bra, för vem skulle annars klara av att hålla koll på bröderna Dalton när de hittar på hyss?

På väg till High Chaparral

Ladda ned appen Trip Tale och lyssna på en spännande berättelse om High Chaparral. Klicka dig vidare för att lyssna redan nu. 

Jubileumsår och nyheter 2016

I år fyller High Chaparral 50 år och det kommer firas med fler shower än någonsin. En rock’n roll kväll med Lucky Luke och Daltons ges varje kväll under högsäsong på Saloon Cheyenne. Hela Main Street är utsmyckad med pampiga flaggor. Nytt för i år är även Mamma Daltons Pangkakshus. Här serveras smarriga pannkakor, både amerikanska och vanliga, med sylt och grädde.
Entrén har byggts om så Vilda Västern-känslan infinner sig redan när du parkerat bilen.

 

High Chaparral har ett stort utbud av shower, åkturer, sevärdheter och aktiviteter så vill du uppleva allt och stanna över natt så finns både hotell, campingstugor och campingplats att välja bland.