Festivaler i Hultsfred

Få kommuner är så förknippade med musikfestivaler som Hultsfred är, men det är inte så många som känner till hela bredden i Hultsfreds festivalutbud. Här finns något för dem flesta - även när sommaren övergått i höst.

Efter att den traditionella Hultsfredsfestivalen gick i graven och de nya arrangörerna plötsligt flyttade den till Sigtuna uppstod This is Hultsfred. Under premiäråret 2013 uppträdde bland andra Sator och Miriam Bryant på festivalen, som arrangeras i legendariska i Hultsfred Folkets Park med en liten, intim camping i direkt anslutning.

Under veckan efter midsommar är det dags att bege sig till Virserum, som ligger tre mil från Hultsfred. Där arrangeras nämligen varje år Virserums Musikdagar och då sjuder hela orten av toner, strofer och melodier. Sedan premiären 1997 har hundratals solister, vokalister, dirigenter och ensembler vallfärdat till Virserums Musikdagar.

Ett lika spännande som uppskattat inslag i Virserums Musikdagar är Barnfestivalen. Här framträder musikerna på barnens villkor och barnen får även testa på instrumenten, rita och måla samt komponera egen musik.

Vill du ha fart och rock´n roll? Då kanske Hultfreed Hayride är något för dig. Snygga bilar, bra musik, dans och bar, fattas det något? Hultsfreed Hayride är festivalen som stilfullt återupplivar 50-talet. Förutom bilar, dans och rockabillymusik finns där knallar som säljer allt från kläder med 50-talsstuk till vinylskivor och brylkräm.

När sommaren övergått till höst flyttar festivalerna in. Rookiefestivalen, som sätter fokus på de lite okändare artisterna. Miss Li, Crashdiet och Movits! är bara tre exempel på artister som uppmärksamma festivalbesökare haft chansen att se på Rookie långt innan deras bredare genombrott.

Oavsett vilken musik du gillar eller när på året du vill gå på festival, finns det något att upptäcka och besöka i Hultsfred.