Blogg

Här bjuder redaktionen på sina bästa och mest aktuella smålandsfavoriter. Hoppas du vill hänga med.

Jönköping bästa idrottsstad i Sverige!

Postat
07 juli, 2017

Jönköping är utsedd till Sveriges bästa idrottsstad 2017. För första gången tar staden hem priset, som delas ut för årets idrottsrelaterade framgångar, både nationellt och internationellt.

Läs mer

Besök Smålands nyvakna trädgårdar

Postat
27 mars, 2017

Vår betyder dags att vakna för trädgårdar i alla storlekar. För alla som kan slita sig från den egna täppan för en stund finns det fantastiska trädgårdar att besöka i Småland, för att inspireras och njuta av växtkraften. Välj en favorit eller gör en riktig trädgårdsturné i Småland i vår och sommar!

Läs mer

Gör en utflykt i Småland i vår

Postat
21 mars, 2017

Att sätta sig i bilen och styra ut på de småländska landsvägarna passar utmärkt som vårutflykt. Med trevligt sällskap i bilen, mysigt utflyktsmål i sikte och knoppar på väg att brista utmed vägen har du laddat för en riktigt bra dag. Här tipsar vi om några av våra favoriter, de flesta ligger och väntar redan till helgen.

Läs mer

Hitta våren i Smålands nationalparker och naturreservat

Postat
15 mars, 2017

Möjligen är det lite tidigt att skrika in våren, men visst ligger det nära till hands så fort solen tittar fram? Nu är det tid att ta sig ut och titta på när naturen vaknar till, utmed närmsta husvägg eller varför inte i någon av Smålands vackra nationalparker och naturreservat. Där naturen får rå om sig själv finns mycket att upptäcka, och gott om plats att njuta av medhavd korvmacka. 

Läs mer

Besök Småland från förr

Postat
07 mars, 2017

Vi brukar säga att Småland är Sverige på riktigt. Småland är stort och rymmer en stor bredd av olika miljöer och naturtyper, allt från djupa skogar till öppna fält och kobbar och skär vid kusten. Dessutom finns här vackra kulturmiljöer och bevarade platser från gamla tider som för många har just det där som man förknippar med det typiskt svenska. Vi har valt ut några som är värda ett besök.

Läs mer

Tre heta museitips i Småland

Postat
27 februari, 2017

Att gå på museum är ju egentligen inte EN upplevelse utan många olika, beroende på var man väljer att ta vägen. Vi tipsar om tre av våra favoriter, väldigt olika varandra och helt utan inbördes ordning. Välj den som faller dig bäst i smaken, eller riv av alla tre!

Läs mer

Semlor och andra fikaupplevelser

Postat
20 februari, 2017

Möjligen har de flesta tjuvstartat, men det är ju faktiskt i nästa vecka som det egentligen smäller – fettisdag och semmelfrossa i kalendern. Hur känner ni inför semmelätandet, håller ni på traditionerna eller är ni öppna för nymodigheter? Vi slår ett slag för alla dagar som uppmanar till fika och tipsar gärna om bra ställen för både semlor och andra godsaker.

Läs mer

Boka mysig övernattning i Småland

Postat
14 februari, 2017

Den första av sportlovsveckorna är igång och vintersmåland verkar vara på gott humör! Oavsett vad man hittar på brukar det vara uppskattat med en paus från vardagen, det gäller inte bara skolbarn! Ett bra sätt att komma iväg och göra något utöver det vanliga är att boka en natt på hotell. Och man behöver inte åka långt för att få vardagslyx och semesterfeeling, staycation på närmsta hotell fungerar utmärkt! Här tipsar vi om några guldkorn där vi gärna skulle spendera kvällen, natten och långfrukosten.

Läs mer

Småländska sportlovstips

Postat
07 februari, 2017

Kylan verkar vara på gång, kanske vågar man hoppas på ett vintrigt sportlov trots allt. Oavsett väder är det roligt att passa på att göra något man annars inte tar sig för en vanlig onsdag. Vi tipsar om inomhus- och utomhusaktiviteter runtom i Småland. Hoppas du hittar något som lockar.

Läs mer

Sportlov i sikte

Postat
01 februari, 2017

Sportlovet brukar komma som en välkommen paus, trots att det kan kännas som att vardagen och det nya året just kommit igång. Helst vill man ju gärna hinna med både lite sportande och annat lov-bestyr, och får man önska skulle vi väl gärna se lite mer snö. Runtom i Småland laddar man med roliga inomhus- och utomhusaktiviteter för alla som har tid över när skolorna håller stängt. Vi tipsar om några lovande aktiviteter.

Läs mer

Sidor