Blogg

Här bjuder redaktionen på sina bästa och mest aktuella smålandsfavoriter. Hoppas du vill hänga med.

Semlor och andra fikaupplevelser

Postat
20 februari, 2017

Möjligen har de flesta tjuvstartat, men det är ju faktiskt i nästa vecka som det egentligen smäller – fettisdag och semmelfrossa i kalendern. Hur känner ni inför semmelätandet, håller ni på traditionerna eller är ni öppna för nymodigheter? Vi slår ett slag för alla dagar som uppmanar till fika och tipsar gärna om bra ställen för både semlor och andra godsaker.

Läs mer

Boka mysig övernattning i Småland

Postat
14 februari, 2017

Den första av sportlovsveckorna är igång och vintersmåland verkar vara på gott humör! Oavsett vad man hittar på brukar det vara uppskattat med en paus från vardagen, det gäller inte bara skolbarn! Ett bra sätt att komma iväg och göra något utöver det vanliga är att boka en natt på hotell. Och man behöver inte åka långt för att få vardagslyx och semesterfeeling, staycation på närmsta hotell fungerar utmärkt! Här tipsar vi om några guldkorn där vi gärna skulle spendera kvällen, natten och långfrukosten.

Läs mer

Småländska sportlovstips

Postat
07 februari, 2017

Kylan verkar vara på gång, kanske vågar man hoppas på ett vintrigt sportlov trots allt. Oavsett väder är det roligt att passa på att göra något man annars inte tar sig för en vanlig onsdag. Vi tipsar om inomhus- och utomhusaktiviteter runtom i Småland. Hoppas du hittar något som lockar.

Läs mer

Sportlov i sikte

Postat
01 februari, 2017

Sportlovet brukar komma som en välkommen paus, trots att det kan kännas som att vardagen och det nya året just kommit igång. Helst vill man ju gärna hinna med både lite sportande och annat lov-bestyr, och får man önska skulle vi väl gärna se lite mer snö. Runtom i Småland laddar man med roliga inomhus- och utomhusaktiviteter för alla som har tid över när skolorna håller stängt. Vi tipsar om några lovande aktiviteter.

Läs mer

Vintermysiga matställen i Småland

Postat
26 januari, 2017

Ett av våra hetaste tips för att ta sig igenom vintermörkret, som väl lär stanna ett tag till, är att leta upp ett passande ställe med skön miljö och god mat, och njuta en stund. Slå dig ner och stanna över kvällen eller välj ett ställe där du kan spendera hela helgen. Här tipsar vi om några ställen där vi gärna skulle parkera oss en stund.

Läs mer

Spännande småländsk design

Postat
18 januari, 2017

Utbudet av konst och design i Småland är både stort och varierat. Det finns massor att se för den som vill göra en utflykt. Småländsk glas- och möbeldesign är välkända över hela världen, men även andra uttrycksformer håller hög klass. Vi tipsar om några ställen som är värda ett besök, för att njuta av konst och design eller till och med handla med något väldesignat hem.

Läs mer

Ge dig ut (och in) i vintersmåland

Postat
09 januari, 2017

Så kom det lite snö till slut, och tillräckligt med kyla för att Smålands skidanläggningar skulle få en ärlig chans att börja spruta i backar och spår. Isaberg Mountain Resort och Mullsjö Alpin har Smålands största anläggningar och nu är båda igång. För den som vill ha fler bra tips på vad man kan hitta på i vintersmåland bjuder vi på ett gäng utomhusidéer och ett formstarkt inomhustips.

Läs mer

Börja året i Smålandsfjällen

Postat
02 januari, 2017

Gott nytt år! Krutröken har lagt sig och vi tränar för fullt på att säga 2017. Snön lyser med sin frånvaro men kylan verkar vara på gång och på Isaberg Mountain Resort är man redo att göra backarna åkbara så snart temperaturen tillåter. Isaberg Mountain Resort är södra Sveriges största skidanläggning, med nedfarter för både nybörjare och erfarna åkare. 

Läs mer

Spaupplevelser i vintersmåland

Postat
28 december, 2016

Efter decemberstress kommer för de flesta lite välförtjänt ledighet. Unna dig en skön och avkopplande spavistelse som avslutning på året, eller som en bra start på 2017. Det finns flera ställen att välja mellan.

Läs mer

Jullov i Småland

Postat
21 december, 2016

Kanske blir det några lediga dagar i Småland även efter att julklapparna är öppnade och julmaten uppäten? Vare sig du är här på besök eller ledig på hemmaplan passar de här dagarna utmärkt för att umgås med vänner och familj. Varför inte planera in något roligt tillsammans? Låt lust och väder avgöra, i Småland finns en hel massa trevliga inne- och uteaktiviteter. Vi har samlat några av dem här.

Läs mer

Sidor