Boka mysig övernattning i Småland

Postat 14 februari, 2017

Den första av sportlovsveckorna är igång och vintersmåland verkar vara på gott humör! Oavsett vad man hittar på brukar det vara uppskattat med en paus från vardagen, det gäller inte bara skolbarn! Ett bra sätt att komma iväg och göra något utöver det vanliga är att boka en natt på hotell. Och man behöver inte åka långt för att få vardagslyx och semesterfeeling, staycation på närmsta hotell fungerar utmärkt! Här tipsar vi om några guldkorn där vi gärna skulle spendera kvällen, natten och långfrukosten.

Teleborgs slott i Växjö har blivit utsett till Kronobergs största underverk av Smålandspostens läsare. Ett riktigt pampigt sagoslott är det verkligen, och ett perfekt ställe att fly vardagen en stund. Historien bakom är också fascinerande, det var den lätt excentriske greven Fredrik Bonde af Björnö som lät bygga Teleborgs Slott som morgongåva till sin unga hustru Anna Koskull. Slottet var inflyttningsklart år 1900 och uttrycket ”Vad gör inte en Bonde för sin Koskull” blev bevingat bland växjöbor.

På hemsidan kan man välja mellan flera olika helgpaket med logi och middag som går att boka online, och det går naturligtvis även att kontakta slottet och få andra varianter.

Villa Gransholm är ett mysigt och lantligt boende en bit utanför Gemla. Hotellet inryms i en vacker, över hundra år gammal villa och har 12 dubbelrum och ett enkelrum, alla inredda i gammeldags, charmig stil. Den småländska naturen kan man njuta av precis runt hörnet och Växjö är nära för den som vill ta en sväng på stan. Man kan välja mellan flera weekendpaket som innehåller både god mat och mysig övernattning. Läs mer på hotellets hemsida.

I centrala Växjö ligger flerfaldigt prisbelönta PM & vänner, Skandinaviens första gastrohotell, en riktig upplevelse för den design- och gastronomi-intresserade. PM:s kvarter rymmer minst sagt en helhetsupplevelse med både hotell, restaurang, bistro, TAK café och bar, brödbutik, blomsterbutik och även en salong.

Mellan den 10 februari och 5 mars erbjuder PM & Vänner sportlovspriser på hotellet, vilket innebär att du kan boka dubbelrum till priset av ett enkelrum. Passa på att uppleva en småländsk minisemester i världsklass.

Huskvarna stadshotell är ett mysigt och personligt hotell i Huskvarna centrum. Med 35 unika rum finns här något för alla personligheter. Du kan t ex välja mellan spegelrummet, himmelska rummet, guldrummet, naturrummet, eller varför inte grafittirummet, som har grafitti på väggarna och sängen upphängd i kedjor i taket. In på hotellets hemsida och hitta ditt drömboende. Där kan man också boka paketlösningar, som en romantisk weekend i ett av de fina rummen, med tre-rätters middag i hotellets mysiga restaurang Kakel och såklart frukostbuffé.

För barnfamiljen kan den perfekta hotellhelgen vara den som kombineras med äventyrsbad! På Scandic Elmia i Jönköping bor du på ett mysigt och nyrenoverat hotell med Rosenlundsbadet precis bredvid. På Rosenlundsbadet finns vattenrutschbanor, vattenfall och vågbassäng som passar hela familjen. Boka badpaketet och få en hotellnatt, inträde till badet och den stora frukostbuffén i ett pris.

Mitt i Småland, i Glasriket och Vilhelm Mobergs utvandrarbygd ligger Grimsnäs Herrgård B&B som utsetts till Sveriges bästa B&B. Här kan man välja att bo i den pampiga herrgårdsbyggnaden eller i det fina timmerhuset Magasinet. Här finns sommaröppen restaurang men också möjlighet att laga egen mat om man vill.

Slottshotellet i Kalmar är ett mysigt privatägt hotell med mycket atmosfär i pittoreska Gamla stans kulturkvarter. Hotellet ligger nära både Kalmar Slott och Konstmuseet men också mitt i Kalmar centrum med butiker och restauranger. Huvudbyggnaden byggdes 1864 och var från början en bostad. Hemkänslan finns kvar i de individuellt inredda och vackra rummen.