Småländska sportlovstips

Postat 07 februari, 2017

Kylan verkar vara på gång, kanske vågar man hoppas på ett vintrigt sportlov trots allt. Oavsett väder är det roligt att passa på att göra något man annars inte tar sig för en vanlig onsdag. Vi tipsar om inomhus- och utomhusaktiviteter runtom i Småland. Hoppas du hittar något som lockar.

Vi har sagt det förr men i sportlovstider är det ju högaktuellt; Småland erbjuder finfina slalom-möjligheter. Både Isaberg Mountain Resort och Mullsjö Alpin har gott om snö i backarna och laddar nu för sportlovsveckorna. Här kan hela familjen få en skön dag, eller flera, i pisten. Båda anläggningarna har allt från barnbacke till svårare nedfarter.

Mer lek för hela familjen finns på Boda Borg i Sävsjö. Man tävlar i lag och väljer mellan olika ”quests” som ska lösas av 3-5 personer. Varje quest består av ett antal rum med utmaningar är av olika slag. För att klara questen gäller det att klara alla rummen. Lagom till sportlovet släpper man också en helt ny quest. Perfekt för både familjer, kompisgäng, kollegor och andra grupper. Läs mer på hemsidan.

Kalmar har tagit fram ett gediget program för sportlovet (och då är det alltså vecka 8 vi pratar om). Vi har gjort en djupdykning och hittat några favoriter.

Freemotion PK erbjuder under veckan prova-på-kurser av flera olika slag. Välj mellan parkour, slackline, jonglering & nycirkus eller acroyoga & parakrobatik. Kurserna är gratis och föranmälan görs senast 19/2. Åldersgränserna varierar lite mellan de olika aktiviterna. Läs mer via länken nedan.

Teaterverkstad Triangelteatern är en annan kostnadsfri aktivitet under lovet. Du ingår i teatergruppen måndag 20:e till fredag 24:e. Man leker dramalekar och gör improvisationsövningar. På fredagen framförs även en liten föreställning för anhöriga. Alla från 7 år är välkomna och man håller till på Spelefanten. Mer information på länken nedan.

Söndag 26 februari anordnar Korpen Kalmarmästerskap i pulka och kälke. En fartfylld tävling för alla åldrar. Priser till klassvinnarna, tvåorna och treorna utlovas. Godis till alla deltagare. Ställs in vid snöbrist. Tid: 14:00 Plats: Cellgraven, Tullslätten

Hela programmet för Kalmar hittar du här.

Ta med familjen och åk på Älgsafari under sportlovet. Smålandet Markaryds Älgsafari håller öppet lördagar och söndagar under vintern. Åk runt i parken i egen bil och möt skogens konung, för att sedan avnjuta en trevlig fika och en sväng i shoppen.

Lyxa till det med en övernattning i Glasriket på lovet. På Kosta Boda Art Hotel har man ett sportlovserbjudande för alla som har lust att skämma bort sig själva och barnen en smula. I erbjudandet ingår tvårätters supé och entré till spa- och poolavdelningen.