© August Dellert

The Edible Country

Småland

Upplev naturnära matlagning med Småländska råvaror i goda vänners lag - Välkommen till The Edible Country - Småland.

Borden i Småland

Ett av borden hittar du djupt in i skogen vilande på den mjuka mossan vid Asa Herrgård det andra hittar du under ekarna intill det glittrande kalmarsund på Stufvenäs Gästgiver. Långt bort från stress och vardag ligger borden vackert belägna mitt i naturen. Du förbereder och lagar din mat på plats och säsongens delikatesser hittar du överallt omkring dig – i skogen, på ängarna, och i sjön. Svampar, bär, örter, och fiskar är några av de fantastiska råvarorna som naturen erbjuder. Boka en guide, eller kanske en kock, ta dig till borden med kanot eller varför inte på en hästrygg... Reservera din plats nu och utforma din upplevelse precis som du vill ha den!

Asa Herrgård och bordet

I en glänta några kilometer från Asa Herrgård hittar du detta bordet ståendes på den mjuka mossan och det är här ditt naturnära äventyr börjar. Du får en komplett uppsättning med allt du behöver för att laga din mat utomhus. Asa är fridfullt beläget långt ifrån motorvägar och är en av de tystaste platserna i området.

Läs mer

© Stufvenäs Gästgiveri

Bordet vid Stufvenäs Gästgiveri

Välkommen till bords under ekarna precis intill det glittrande Kalmarsund. En liten bit från Stufvenäs Gästgiveri finner du detta bord - på naturskön och historisk mark. Här precis vid havet, under en av de vackraste ekarna, bland vindpinade enbuskar och blommande slånbärsbuskar, och med himlen som tak, kan du sitta och njuta av småländska smaker. Ackompanjerad av havets bris, sjöfåglarnas sång och vassens sus.

Läs mer

Visit Sweden – Det ätbara landet

För att skapa ett lättillgängligt alternativ till osunda vanor och en inaktiv livsstil, vände vi oss till fyra av Sveriges michelin-meriterade kockar. Tillsammans omvandlade vi hela landet till en Do-It-Yourself gourmetrestaurang eftersom Sverige erbjuder hälsosam och dessutom utsökt mat precis runt hörnet – i vår natur. Välkommen till Sverige, nu öppet för reservationer.

Till Visit Sweden och mer information på engelska

Fler naturnära upplevelser – Njut av smakerna i Småland!

Våra tips på småländska delikatesser och specialiteter