© August Dellert

The Edible Country

Småland

Upplev naturnära matlagning med Småländska råvaror i goda vänners lag - Välkommen till The Edible Country - Småland.

Borden i Småland

Ett av borden hittar du djupt in i skogen vilande på den mjuka mossan vid Asa Herrgård, ett annat i närheten av Wallby Säteri på strandkanten av Skirö-sjön. Ett tredje hittar du under ekarna intill det glittrande kalmarsund på Stufvenäs Gästgiveri, och ett i en kohage med äppelträd och stenmurar på Kastebergs Gård. Långt bort från stress och vardag ligger borden vackert belägna mitt i naturen. Du förbereder och lagar din mat på plats och säsongens delikatesser hittar du överallt omkring dig – i skogen, på ängarna, och i sjön. Svampar, bär, örter, och fiskar är några av de fantastiska råvarorna som naturen erbjuder. Boka en guide, eller kanske en kock, ta dig till borden med kanot eller varför inte på en hästrygg... Reservera din plats nu och utforma din upplevelse precis som du vill ha den!

Bordet vid Wallby Säteri

Bordet är vackert placerat på en kulle vid Skirösjön, överblickande Wallby Säteri. Här, mitt i Småland, möts du av stillheten från ängarna med hästar och kor betandes intill de 300 år gamla ekarna. Boka ett bord och få en komplett uppsättning med allt du behöver för att tillaga din måltid utomhus vid Wallby Säteris fantastiska omgivning.

Läs mer

Asa Herrgård och bordet

I en glänta några kilometer från Asa Herrgård hittar du detta bordet ståendes på den mjuka mossan och det är här ditt naturnära äventyr börjar. Du får en komplett uppsättning med allt du behöver för att laga din mat utomhus. Asa är fridfullt beläget långt ifrån motorvägar och är en av de tystaste platserna i området.

Läs mer

© Stufvenäs Gästgiveri

Bordet vid Stufvenäs Gästgiveri

Välkommen till bords under ekarna precis intill det glittrande Kalmarsund. En liten bit från Stufvenäs Gästgiveri finner du detta bord - på naturskön och historisk mark. Här precis vid havet, under en av de vackraste ekarna, bland vindpinade enbuskar och blommande slånbärsbuskar, och med himlen som tak, kan du sitta och njuta av småländska smaker. Ackompanjerad av havets bris, sjöfåglarnas sång och vassens sus.

Läs mer

The edible country på Kastebergs Gård
Kastebergs Gård. © Alexander Hall

Bordet vid Kastebergs Gård

En bits promenad från gården längst med vindlande grusvägar och susande skog. Där, mitt på en äng med kossor som strövar omkring står det rustikt småländska träbordet. Slingrande stenmurar, gamla äppelträd och en husgrund vittnar om att här finns en historia att berätta. Här ska ni samlas för en måltidsupplevelse ni skapar från grunden med råvaror direkt från gården och naturen.

Läs mer

Visit Sweden – Det ätbara landet

För att skapa ett lättillgängligt alternativ till osunda vanor och en inaktiv livsstil, vände vi oss till fyra av Sveriges michelin-meriterade kockar. Tillsammans omvandlade vi hela landet till en Do-It-Yourself gourmetrestaurang eftersom Sverige erbjuder hälsosam och dessutom utsökt mat precis runt hörnet – i vår natur. Välkommen till Sverige, nu öppet för reservationer.

Till Visit Sweden och mer information på engelska

Fler naturnära upplevelser – Njut av smakerna i Småland!

Våra tips på småländska delikatesser och specialiteter